Europarlamentarul Rareș Bogdan i-a transmis o provocare co-președintelui USR PLUS Dacian Cioloș, în ziua Congresului PNL.

Mai exact, acesta susține că în cazul în care Dacian Cioloș va veni de la Bruxelles pentru un portofoliu în cabinetul condus de Florin Cîțu, își va părăsi și el „funcția extrem de importantă” la nivel european și va intra în Guvern.

Totodată, el a subliniat faptul că își dorește ca această coaliție să continue împreună cu USR PLUS. În ceea ce privește funcția pe care Rareș Bogdan ar viza-o în cazul în care Cioloș ve reveni, europarlamentarul susține că este vorba despre o funcție de ministru.

„Eu îmi doresc foarte mult ca această coaliţie să continue împreună cu USR PLUS, o spun răspicat. De asemenea, îi transmit o provocare domnului Dacian Cioloş, am înţeles că se gândeşte la o poziţie de ministru. Dacă domnia sa vine de la Bruxelles pentru o poziţie de ministru, automat voi intra şi eu în Guvern alături de Florin Cîţu pe o altă poziţie, dacă domnia sa vine”, a mai spus Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan, despre scăderea PNL în sondaje

În același timp, Rareș Bogdan a vorbit și despre sondajele de opinie care au demonstrat că PNL a pierdut un procent destul de mare. Potrivit acestuia, procentul poate fi recuperat, dacă partidul „livrează” în următorii doi ani.

Totodată, el a mai subliniat faptul că ce se întâmplă în prezent nu este mare lucru, iar liberalii au șanse mari să își revină.

„Ceea ce se întâmplă astăzi, faptul că PNL este puţin peste 20% nu înseamnă mare lucru. Alegerile sunt peste 2 ani şi 9 luni, dacă livrăm, dacă facem lucruri vom reuşi să ridicăm partidul la 32-34%”, mai spune europarlamentarul.

În același timp, eurodeputatul, care mai este și susţinător al lui Florin Cîţu pentru şefia PNL, a reafirmat că premierul va fi ales în fruntea partidului, subliniind că „noua conducere” a PNL va fi „într-un parteneriat asumat” cu preşedintele Klaus Iohannis.

Amintim faptul că liberalii se reunesc azi în congres pentru a alege noul preşedinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu. La reuniunea liberalilor, care se va desfăşura la Romexpo începând cu ora 11.00, sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi din toată ţara. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat şi el prezenţa la Congresul PNL.

Ludovic Orban a ajuns deja la Romexpo, încă de la primele ore ale dimineții, unde a făcut şi o baie de mulţime.

„Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot astfel încât să fie asigurat secretul votului”, a spus Orban.