Mai precis, deputatul Remus Borza, a anunțat în emisiunea DC News, difuzată și pe DC News TV, că se va retrage din politică din 6 decembrie, ziua alegerilor parlamentare.

”Vreau să mă las de politică din 6 decembrie (n.r. ziua alegerilor parlamentare), pentru că, realmente, nu sunt bun în sau pentru politică. Mă întorc acolo unde știu să fac lucruri, mai ales că o să vină o criză mai abitir decât cea din 2009 – 2010.” a fost anunțul făcut de Remus Borza, în emisiunea DCNews, transmisă și pe DCNewsTV.

Acesta a spus că nu va mai candida pentru un nou mandat în Parlament și că se va întoarce la afacerile sale.

Prevede un colaps

Ulterior, Remus Borza a declarat că în anul 2010, au intrat în insolvență 21 de mii de firme pe lună iar în primele zele luni ale acestui an au intrat în insolvență doar 3.500 de firme. Chiar dacă situația este una mai favorabilă decât acum zece ani, România va face cunoștință cu colapsul anul viitor.

În primele 10 luni, anul acesta, au intrat 3500 de companii în insolvență. În 2010 intrau 21.000 de companii pe lună. În primele 10 luni ale anului acesta au intrat în insolvență o treime față de cât intrau pe lună în 2010, dar colapsul va veni la anul” a spus Remus Borza pentru sursa anterior menționată.

Clasa politică are nevoie de o schimbare

Deputatul a mai spus că toată clasa politică din România are nevoie de o schimbare de paradigmă și că nu mai putem continua la infintit cu ceea ce se întâmplă acum.

„Din păcate asta nu s-a înţeles în România. Noi suntem în campanie din prima zi în care s-au terminat alegerile. Cred că ar trebui să schimbăm paradigma şi filozofia asta politică, care este realmente detrimentală pentru societate, pentru economie, pentru toată lumea. Cu atât mai mult în actualul context epidemiologic e nevoie de unitate, de solidaritate, de respect şi de dialog între toate forţele politice.

Nu am fost de acord cu instigarea la ură, la dezbinare, cu această atitudine duşmănoasă, ostilă, refractară, această talibanizare sau radicalizare a discursului public. Nu putem continua la infinit, după 30 de ani, cu ăla e rău, ăla e hoţ, sau cu tot felul de invective. Mai mult ca niciodată, întreaga clasă politică are responsabilitatea de a-şi uni forţele, energiile pentru a salva ce se mai poate salva. Perspectiva socială, economică, sanitară, e sumbră, iar realitatea de azi e cât se poate de tragică”, a declarat Remus Borza în exclusivitate pentru DC NEWS.