Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, joi, recursul formulat de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului procuror Mircea Negulescu.

”Admite contestaţia formulată de PICCJ SIIJ, desfiinţează în parte încheierea atacată, numai în ceea ce priveşte pe Negulescu Mircea şi, rejudecând, admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulata de Parchet în ceea ce îl priveşte pe Negulescu Mircea”, au deciz amagistraţii.

Exclus din magistratură

Aceştia au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, de la 23.07.2020 la 21.08.2020 şi au menţinut restul dispoziţiilor.

Decizia magistraţilor este definitivă, anunță news.ro.

În 16 iulie, un alt complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins propunerea de arestare preventivă pe numele lui Mircea Negulescu şi a dispus cercetarea sub control judiciar.

Fostul procuror Mircea Negulescu, în prezent exclus din magistratură, a fost reţinut de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta.

Alături de Negulescu, a fost reţinut şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, care l-ar fi ajutat pe acesta.

Așteptat să se prezinte pentru încarcerare

În consecință, Mircea Negulescu este așteptat să se prezinte joi seară la poliție, pentru a fi încarcerat. Având în vedere că domiciliul procurorului este în județul Prahova, se așteaptă ca încarcerarea să aibă loc la Ploiești.

Procurorul Mircea Negulescu, zis ”Portocală”, este unui dintre foștii angajați ai DNA care au fost lăudați constant de Laura Codruța Kovesi, fiind prezentat ca un exemplu de urmat în lupta împotriva corupției.

În fața acuzelor publice aduse în legătură cu activitatea lui Portocală, Kovesi s-a plasat întotdeauna de partea procurorului, refuzând să ia în calcul varianta că activitatea desfășurată de acesta ar fi putut să fie ilegală.

Mai mult decât atât, DNA Ploiești, din care a făcut parte Negulescu, a fost prezentată de Kovesi ca o unitate de elita în lupta împotriva corupției.