Cele mai afectate oraşe par să fie Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Luca Cari. El a precizat că elicopterele urmau să fie trimise la venirea zorilor în zonele afectate de seism pentru a evalua pagubele.

Primarul din Accumoli a spus că un număr de clădiri au fost grav afectate.

"Patru persoane sunt prinse sub dărâmături şi nu prezintă niciun semn de viaţă. Doi părinţi şi doi copii", a declarat primarul Stefano Petrucci pentru televiziunea publică RAI.

De asemenea, RAI a prezentat o altă informaţie a poliţiei conform căreia doi oameni au murit în satul Pescara del Tronto din apropiere.

Primarul orașului Amatrice a vorbit la un post de radio, precizând că oraşul a fost distrus în urma cutremurului.

„Drumurile din şi spre oraş sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Oraşul nu mai există. În acest moment există persoane aflate sub dărâmături. Au avut loc mai multe alunecări de teren, iar un pod este pe cale să se prăbuşească”, a declarat Sergio Perozzi.

Cutremurul a provocat pagube în oraşe din trei regiuni – Umbria, Lazio şi Marche.

Primarul Nicola Alemanno a declarat că în Norcia nu s-au înregistrat morţi. "Structurile antiseismice ale oraşului au rezistat. Există pagube la clădirile istorice şi alte imobile, dar nu avem probleme grave", a spus el.

Biroul prim-ministrului Matteo Renzi a anunţat că echipe de salvare sunt trimise în zonele cele mai afectate.

Agenţia de protecţie civilă din Italia susţine că cutremurul a fost grav. "A fost atât de puternic. Ni se părea că patul se mişcă prin cameră cu noi în el", a declarat pentru Reuters Lina Mercantini din Ceselli.

"Doamne, a fost oribil! Pereţii au crăpat şi cărţile au căzut de pe rafturi", a povestit Olga Urbani, din oraşul Scheggino.

Mai multe posturi de televiziune au difuzat imagini cu străzi pline cu dărâmături în mai multe oraşe. Faţadele unor clădiri de piatră s-au prăbuşit, lăsând încăperile din interior la vedere.

Locuitorii Romei, care se află la circa 170 km de epicentru, au fost treziţi de cutremur, care a zguduit mobila din locuinţe.