Șoc total în coaliția de guvernare. Executivul Dăncilă este aproape de implozie. Totul se poate decide în cel mai scurt timp. Viorica Dăncilă este în mare pericol. Totul se va decide astăzi după o discuție între șefa PSD și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Dăncilă i-a transmis deja lui Călin Popescu Tăriceanu că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie, iar percepţia publică este legată de coaliţie, nu doar de PSD. Declaraţiile au venit în contextul în care liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv impotent.

„Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie. În momentul în care esti la guvernare, tot ceea ce se întâmplă este responsabilitatea întregii alianţe. Doi ani si jumătate am implementat împreună  măsurile de guvernare (…) Cifrele demonstrează că aceasta guvernare nu e perfectă, dar este o guvernare eficientă (…) O să discut cu domnul Tăriceanu, de ce a fost atât de supărat”, a spus Dăncilă.