Potrivit impact.ro, Avocatul Marian Voinea, membru al Baroului Olt, cel de-al patrulea avocat al apărării inculpatului Gheorghe Dincă a depus cererea în instanţă în vederea ieşirii din acest dosar. Motivul invocat de acesta îl reprezintă o serie de evenimente nefericite pe plan personal.

De cealaltă parte însă, Gheorghe Dincă s-a plâns instanţei că actualul său avocat, Marian Voinea, nu-i acordă asistenţa juridică necesară, acesta fiind în consecinţă amendat cu suma de 1.000 de lei de către judecătorul de caz. La rândul său, Marian Voinea a negat acuzele care i s-au adus din partea propriului client, dar nu a reuşit să evite sancţiunea primită, pe care însă a şi contestat-o, la rândul său.

În ceea ce privește situația lui Gheorghe Dincă, în prezent, dezbaterea procesului monstrului de la Caracal se face cu sala închisă, prin decizie judecătorească.

Avocatul a fost amendat după plângerea lui Dincă

La scurt timp după ce a fost amendat, cel de-al patrulea avocat al monstrului de la Caracal a depus o cerere de contestare a amenzii.

‘‘Ca avocat mă simt obligat să-i asigur integritatea drepturilor sale procesuale şi legale şi îi respect prezumţia de nevinovăţie‘‘, a declarat pentru impact.ro Marian Voinea.

El a mai menționat că a depus o cerere prin care-şi anunţă retragerea din acest caz ca avocat al apărării, dar spune că va continua să fie la fel de implicat în proces până în momentul în care instanţa îi va accepta cererea de renunţare la a-l mai reprezenta pe Dincă.

Acesta a vorbit și despre Dincă, care în opinia sa e un tip aparte.

Totodată, acesta a mai menționată că ‘‘toţi avocaţii apărării de până acum au fugit înfricoşaţi de persoana acuzatului‘‘.

‘‘Am încercat să vorbesc cu el şi i-am explicat că există un adevăr peste care nu poţi trece şi care spune că dacă nu o faci rişti foarte mult. Cum pot să-l apăr dacă nu cunosc anumite lucruri care pot răsturna oricând cazul?, a mai spus avocatul, pentru sursa citată.

Gheorghe Dincă nu va spune adevărul

În același timp, avocații sunt de părere că Gheorghe Dincă nu va spune prea curând adevărul în fața instanței.

‘‘Impresia mea personală e că omul acesta nu are intenţia de a spune adevărul‘‘, a adăugat Marian Voinea, care a precizat însă că are totală încredere în justiţie şi în decizia ei finală pe acest subiect, chiar dacă va dura o vreme până se va ajunge la concluzia finală.

‘‘Gândiţi-vă că sunt 47 de volume în acest dosar. Trebuie să fii un fel de Einstein să le citeşti şi să faci tot felul de conexiuni pentru a scoate la suprafaţă adevărul!‘‘, a mai spus Voinea.

Și avocatul familiei Melencu, Carmen Obârşanu, este de aceași părere. Aceasta a declarat pentru sursa citată că şi ea consideră că Gheorghe Dincă nu face altceva decât să încerce să tergiverseze din toate puterile sale bunul mers al procesului.

‘‘E un om care încearcă să te intimideze şi care nu ezită să apeleze la expresii jignitoare pentru a-şi atinge scopul. Mai mult, dacă vede că nu-i cedezi se enervează şi începe să urle şi să te împroaşte cu înjurături. Eu nu mă tem de el şi-mi doresc să aflăm cât mai curând adevărul!‘‘, a declarat Obârţanu pentru impact.ro.