Potrivit USGS, un cutremur cu magnitudinea de moment 6 a avut loc luni dimineață în insula Creta, din Grecia. Sursa citată precizează că seismul a avut loc la o adâncime de numai 8,7 kilometri, la ora 9:17, și a avut epicentrul în insula Creta.

Seismul a avut loc ora 9:37 a avut loc o replică, cu magnitudinea de 4,6 și la o adâncime de 7,4 kilometri. De menționat este faptul că până în prezent nu au fost raportate daune sau persoane rănite.

De menționat este faptul că în cursul nopții de duminică spre luni un alt seism a lovit Filipine. Institutul american pentru studii geologice (USGS) a informat, împreună cu autoritățile locale, că un seism puternic a lovit principala insulă a arhipelagului Filipine, fără a provoca însă pagube.

Potrivit sursei citate, seismul cu magnitudine de 5,7 a fost înregistrat la o adâncime de 98 de kilometri, în largul provinciei Batangas de pe Insula Luzon, la ora locală 01.12 (duminică, 17.12 GMT), informează Institutul american pentru studii geologice (USGS).

Cutremure pe bandă rulantă pe glob

În acest context, locuitorii din Manila, capitala ţării, au fost treziţi de mişcarea telurică, conform celor scrise de afp.com

La rândul ei, agenţia seismologică din Filipine a avertizat cu privire la posibile daune şi replici. Totodată, autorităţile au indicat că în momentul de față nu au fost informate cu privire la eventuale pagube materiale.

„A fost cu adevărat puternic. Până în prezent, nu există incidente legate de cutremur”, a povestit Jose Clyde Yayong, un responsabil din sistemul de gestionare a dezastrelor din oraşul Tagaytay, în provincia învecinată Cavite.

Leonardo Tristan, un agent de gestionare a catastrofelor din oraşul Looc, pe Insula Mindoro, la sud de Luzon, a oferit o serie de informații. acesta a declarat că forţa seismului a făcut ca mulţi locuitori să iasă fugind din casele lor.

Amintim faptul că Filipinele sunt situate pe „Cercul de Foc” al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure de pământ frecvente iar activitatea vulcanică este crescută.