Cursa aeriană se înscrie în demersurile întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

Potrivit MAE, printre cei 92 de cetățeni români repatriaţi din Germania se află inclusiv lucrători sezonieri care au notificat misiunea diplomatică sau oficiile consulare de pe teritoriul Germaniei cu privire la dorința de a reveni în țară. Misiunea de zbor s-a efectuat pe baza colaborării dintre MAE, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale MAI cu autoritățile germane competente.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de o companie privată, pe ruta Nürnberg-Frankfurt-Cluj-Napoca, se precizează într-un comunicat.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informațiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.