”Metrorex a întocmit și implementat un plan de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de transport subteran. Astfel, va suplimenta numărul de trenuri în circulație la orele de vârf, 07:00÷09:00 și 17:00÷19:00”, reiese dintr-un comunicat al companiei. Totodată, va suplimenta cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a garniturilor de metrou la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.

”Se vor forma echipe mixte compuse din angajați ai Metrorex și ai Poliției Metrou, în vederea dirijării/ dispersării fluxului de călători în stațiile Piața Victoriei 1 și 2 și Piața Unirii 1 și 2, în zile lucrătoare, în intervalul orar 07:00÷09:00 și 17:00÷19:00, acțiune aplicată începând cu data de 31.10.2016”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, se actualizează reglementările în vigoare privind măsurile care se iau în cazul afectării majore a circulației trenurilor de metrou pentru următoarele cazuri: colet abandonat, alarmă privind atac terorist (bombă), cazuri de suicid/tentativă de suicid, necesitate intervenție prim-ajutor pentru publicul călător.

Din datele companiei mai reiese că au avut loc discuții cu conducerea RATB pentru găsirea unor soluții de suplimentare a transportului public de suprafață pentru preluarea fluxului mare de călători de pe tronsonul Berceni – Pipera. Astfel, în cursul acestei săptămâni, Metrorex va participa la întâlniri cu reprezentanții ISU și cu personalul specializat pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Transporturilor pentru a identifica și alte măsuri în vederea creșterii siguranței transportului subteran.