Cu toate acestea, există posibilitatea de a prepara o cafea la fel de bună și acasă. Pe rețelele sociale circulă zeci de variante și de sfaturi privind prepararea unei cafele ca un adevărat barista.

Secretul cafelei devenit viral pe Instagram

Magia cafenelelor nu ține doar de cafeaua sau espresso-ul în sine; adesea se regăsește în siropurile pe care le folosesc cafenelele. Dar nu trebuie să investești în litri de siropuri de cafea pentru a începe să faci acasă băuturile preferate.

Într-un videoclip postat pe Instagram, Ethan Rode (@ethanrode) a împărtășit o modalitate simplă de a face băutura de dimineață ca într-o cafenea, scrie Thekitchn.com.

Siropul de fructe pentru cafea preparat în câteva secunde

„Luați orice borcan de gem din frigider, puneți o lingură într-un borcan cu puțină apă, băgați la cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde și veți avea sirop de cafea”, sfătuiește utilizatorul Ethan Rode (@ethanrode)

După ce îl scoate de la microunde, îl amestecă bine și face latte cu aromă de zmeură, la fel ca un barista experimentat.

Dacă nu vă plac siropurile de fructe, puteți încerca acest truc cu orice aromă, nu doar cu cele care vin sub formă de dulceață.

„Am făcut asta cu gem de cireșe și sos de ciocolată mocha pentru un mocha latte”, a scris un barista amator în comentarii. „Funcționează grozav și cu Nutella!” a scris altul.

Mulți au apreciat secretul împărtășit de Ethan Rode (@ethanrode), spunând că nu și-au imaginat că gustul va fi la fel de bun ca al unei cafele făcute la cafeneaua preferată.

„Cu greu îmi vine să cred. Eram pe drum să iau niște sirop de căpșuni, dar am văzut asta și acum mă întorc acasă!” a scris un utilizator pe Instagram.

Dacă sunteți un fan al cafelelor de lux, acesta este un truc pe care cu siguranță veți dori să îl încercați cât de curând!

Combinația suc de lămâie și cafea, altă variantă

Combinația de suc de lămâie și cafea are origini incerte, dar este cunoscută ca espresso romano. În bucătăria italiană, un espresso romano se referă la un shot de espresso fie cu o felie de lămâie (înăuntru sau în lateral), fie cu suc de lămâie, cu sau fără zahăr.

Prezentarea depinde de persoana sau de unitatea care o servește. Espresso romano este, de asemenea, băutura din Giugliano, un oraș din regiunea Napoli, unde băutura este considerată o delicatesă.