În perioada 23-26 martie, la Romexpo, puteți găsi tehnologii moderne și inovatoare care vă fac viața mult mai ușoară. Indiferent că vorbim de locuința proprie, de birou sau spațiul de producție al unei întreprinderi, în cadrul târgului Romtherm sunt expuse instalaţiile noi, echipamentele de încălzire, răcire şi de condiţionare a aerului cu un randament ridicat. Evenimentul reuneşte şi de această dată cele mai apreciate şi cunoscute companii – producători, importatori, comercianţi, a căror activitate principală este asigurarea confortului termic. Anul acesta, în ofertele companiilor expozante se regăsesc: instalații de alimentare cu apă, sanitare și canalizare, instalații de alimentare cu gaze, instalații tehnologice, termice, de încălzire, de ventilare, climatizare și frigorifice, dar și produse și instalatii cu rol în securitatea la incendiu.

„Totul pentru casa ta“

Romtherm vine în completarea târgurilor Construct Expo şi Ambient Expo și a conceptului „Totul pentru casa ta“, îndreptând atenţia asupra importanţei calităţii climatizării pentru un cămin armonios. Așa cum am menționat și mai sus, în cadrul expoziției puteți găsi mai multe variante care vă pot reduce factura la energie. Deși de câțiva ani buni vorbim despre casa independentă energetic, nu toată lumea își permite o astfel de investiție. Însă proprietarii unui apartament sau asociația de proprietari ai unui bloc pot apela la surse regenerabile de energie. Acum noile tehnologii sunt performante, iar investiția se poate recupera într-o perioadă mult mai scurtă, iar costurile sunt mult mai reduse față de cele oferite de sistemul clasic.

De altfel, chiar dacă în majoritatea capitalelor europene sistemul centralizat de încălzire este cel mai eficient, cel puțin la noi această regulă nu se susține. În ultimii zece ani, peste 10.500 de apartamente au fost debranșate de la rețeaua RADET. Motivele sunt deja cunoscute: pierderi uriașe pe rețea din cauza instalațiilor depășite, ceea ce nu oferă consumatorului confortul dorit. Investiția în achiziționarea unei centrale în condensare și instalația necesară pentru încălzire unei locuințe și asigurarea apei calde menajere se ridică la câteva mii de lei. Investiția se recuperează în doar câțiva ani, întrucât factura la gaze este mult mai redusă decât întreținerea achitată la sistemul centralizat.  

Romenvirotec, pe agenda specialiștilor!

Anul acesta, în ofertele companiilor expozante se regăsesc: instalații de alimentare cu apă, sanitare și canalizare, instalații de alimentare cu gaze, instalații tehnologice, termice, de încălzire, de ventilare, climatizare și frigorifice, dar și produse și instalatii cu rol în securitatea la incendiu. Pe întreaga perioadă a expoziției, vizitatorii interesaţi pot asista la prezentări și demonstrații ale tehnologiilor și inovațiilor propuse de către firmele participante, iar expozanţii pot găsi împreună soluţii la ultimele provocări tehnologice ale domeniului în cadrul conferinţelor organizate de Romexpo şi partenerii săi.

Devenit deja tradiţie la Romexpo, Romenvirotec, expoziţie internaţională pentru tehnologii şi echipamente de protecţia mediului, se desfășoară anul acesta sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului. În cadrul Romenvirotec, vizitatorii îi vor întâlni pe toţi cei care oferă sau caută noi tehnologii, echipamente şi servicii pentru protecţia mediului, fiind o ocazie de informare şi dezbatere. Romenvirotec 2017 reprezintă un efort susținut al organizatorilor, mai ales într-o perioadă nu foarte benefică pentru sectorul energiei regenerabile, întrucât formele de producere a energiei din surse regenerabile nu poate concura încă la costuri cu cele clasice.

Atât expoziţia, cât şi programul de manifestări conexe organizate vor oferi o imagine de ansamblu asupra dezvoltării rapide a pieţei româneşti de profil, cât şi a celei internaţionale. Printre cele mai interesante evenimente deja anunțate la Romenvirotec, se numără conferinţa Regională „Societatea Europeană a Reciclării – Managementul Deşeurilor & Autorizaţiile de Mediu“ organizată de Asociația Planeta Verde în parteneriat cu Agenția Națională de Protecția Mediului.