Cei trei campioni au povestit pe scurt cum i-a afectat pandemia și totodată au făcut un apel la cetățenii români să respecte regulile impuse de autorități și să poarte masa de protecție pentru a se proteja în fața virusului ucigaș.

”E o schimbare pe care nu ne-am închipuit-o şi nu ne-am gândit că va fi posibil să se schimbe totul total. A venit cineva şi ne-a tras frâna de mână. Da, ne-a scos din priză. Totul a devenit anormal pentru mine. Mi-a fost teamă, apoi am încercat să înţeleg despre ce e vorba, să fac tot ce trebuie ca să mă protejez şi să fiu sigură că nu mi se întâmplă nimic.

Şi m-am odihnit. ceea ce într-un fel aveam nevoie. Mi-a fost frică pentru ai mei, pentru bunica, pentru bunicile mele, care sunt mai în vârstă.

Incertitudinea mie nu-mi place în nimic şi a fost o perioadă dificilă că nu ştiam când o să se încheie şi când o să începem din nou. Ceea ce nu ştim încă. Dar am încercat să fiu pozitivă şi să mă antrenez cât se poate de mult perioada asta ”, a spus Simona Halep la Observator.

Avem de respectat niște principii

În viața lui Hagi, pandemia s-a resimțit considerabil.

”Înainte alergam, alergam, alergam şi nu ştiam unde ajungem. Acuma, cred că după acest virus am devenit mult mai conştienţi de valorile personale, să avem grijă de noi, de familie, de prieteni, cercul trebuie să fie mult mai mic. Trebuie să ai grijă de tine, de cei de lângă tine. Eu asta am simţit. Trebuie să ne adaptăm, omul e făcut să se adapteze la orice condiţie, trebuie să muncim şi să respectăm reguli. Omul, chiar dacă el vrea să fie haiduc, de multe ori trebuie să respecte nişte reguli şi nişte principii foarte clare”, a spus Hagi.

Ion Țiriac a povestit cum au trecut ultimele luni și pentru el.

”Eu de 65 de ani nu fac nimic în fiecare săptămână decât mă mut dintr-un loc în altul. Eu n-am dormit mai mult de zece zile în acelaşi pat. Mie treaba asta nu numai că-mi lipseşte, dar ca să ajung la ora unu şi nu ştiu ce să fac până a doua zi la ora opt când trebuie să mănânc, asta mă loveşte la cap.

În toată această pauză forţată, au avut timp să viseze la gloria trecută, la vremurile în care ridicau în picioare stadioane întregi şi arenele erau pline. Şi fiecare în parte simte lipsa ritmului alert de lucru, energia tribunelor şi adrenalina din competiţii. Doar că au înţeles că acum au de jucat un alt fel de meci

Viaţa s-a schimbat şi o să rămână o porţiune din această viață schimbată după acest test al omenirii. O să vedem că nu mai sunt atâtea locuri de muncă, deja unele companii lasă locurile de muncă şi te lasă să munceşti de acasă. Lecţia asta ne spune că trebuie să fim mai disciplinaţi, mai respectuoşi. Daţi-vă seama că Globul ăsta de cinci luni nu mai produce decât foloseşte, consumă. Cât om mai putea sta în felul ăsta? Economia s-a schimbat. O să dureze cel puţin zece ani să recuperăm şi să sperăm că destul de repede o să avem un antidot.

Pentru a alunga gândurile negre, fiecare dintre cele trei legende ale sportului s-a refugiat în divertisment. Seriale, filme artistice şi odihnă”, a spus Țiriac.

Apel către români

Totodată, cei trei campioni au transmis un mesaj pentru români. Aceștia le recomandă cetățenilor să se protejeze, deoarece evoluția situației depinde doar de noi.

”Haideţi să fim responsabili. Să avem grijă de noi şi de cei din jurul nostru! Pune masca!”, a spus Halep.

”Respectaţi regulile, păstraţi distanţa, purtaţi masca. Masca vă scapă de multe rele”, a adăugat Țiriac.

”Respectă regulile! Ai grijă de tine, puneţi mască!”, a încheiat Hagi.