Apartamentul este dispus pe două nivele, are o grădină pe acoperiș și dispune de două locuri de parcare. Unitatea locativă este amplasată în zona  parcului Herăstrău, lângă Satul Francez din București, potrivit informațiilor transmise Capital de către intermediar.

Nordis a mai vândut în acest an și un teren de 1.400 mp cu un preț de 1,4 mil. euro. Lotul, amplasat tot lângă parcul Herăstrău, este destinat dezvoltării unui proiect rezidențial de lux.

„Față de anul 2013, se poate discuta de o creștere a numărului tranzacțiilor de circa 12% în anul 2014, dar și o creștere a bugetelor alocate pentru achiziții rezidențiale. În ceea ce privește ponderea tranzacțiilor în anul ce se încheie, 40% dintre cumpărători s-au orientat către apartamentele cu trei camere, acestea fiind versatile, se potrivesc și unui cuplu tânăr dar și unei familii și au un randament investițional bun. Fiind vorba de zone premium din București și apartamentele cu suprafețe mari, de patru camere sau mai mari au avut o pondere mai mare în achiziții, de circa 35%, acestea fiind preferate de familii mai numeroase, dar nu numai”, a declarat Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis.

Pe de altă parte, apartamentele cu două camere sunt cumpărate în special de investitori, acestea având prețuri mai mici, datorită suprafețelor mai scăzute, dar și pentru că au potențial bun de închiriere, zonele de top fiind preferate de expați. Doar 5% din locuințele cumpărate în 2014 în zonele de lux ale Capitalei au fost garsoniere.

În 2014, în zona Herăstrău – Șoseaua Nordului s-au demarat două proiecte de lux de anvergură, care au fost în stand by după anul 2008. Ansamblurile au un regim de înălțime de peste 10 etaje și vor livra împreună în jur de 300 de apartamente, de 2, 3, 4 camere și penthouse-uri.

„Este primul an după perioada de scădere din 2008, când dezvoltatorii imobiliari încep proiecte de valori mari, cu apartamente de lux (suprafețe mari, finisaje superioare, amplasament bun), la un nivel mai înalt de calitate decât cele construite în ultimii 3-4 ani, când au fost livrate puține imobile noi, de dimensiuni mici, cu apartamente medium plus, adaptate cererii mai scăzute și a presiunii prețului de achiziție. Tendinţa de creştere din 2014 se va menține și în anul 2015, anul viitor fiind programate să înceapă încă două proiecte imobiliare care vor fi finalizate în 2017, care vor oferi spre vânzare peste 350 de apartamente de lux, cu amplasamente premium, pentru care prețul mediu de vânzare începe de la 1.500 euro +TVA pe metru pătrat construit”, adaugă Emanuel Poștoacă.

În zona Kiseleff- Aviatorilor au fost începute mai multe proiecte premium, multe din ele gândite înainte de începerea crizei și sistate în ultimii ani. Este vorba de mai multe imobile ce vor livra în jur de 150 de apartamente de la 2 la 4 camere și penthouse-uri.

Consultanții Nordis estimează că în anul 2015- 2016 vor fi scoase la vânzare toate aceste apartamente și vor fi începute și alte proiecte noi. În zona Kiseleff-Aviatorilor cele mai multe cereri sunt pentru apartamente mari, de trei și patru camere sau tip penthouse și semnificativ mai mică pentru două camere.

În zona Dorobanți – Primăverii au fost începute mai multe proiecte, la fel ca în celelalte zone, majoritatea din ele gândite înainte de începerea crizei şi sistate în această perioadă. Multe din clădirile rezidenţiale aflate în proiect sunt de mică înălțime, exclusiviste, cu puține apartamente mari și finisaje foarte bune. În zona Dorobanți – Primăverii majoritatea cererilor sunt pentru apartamente mari, de trei și patru camere sau tip penthouse și foarte puține se îndreaptă către două camere.

Cele mai multe apartamente de două camere de lux din București s-au vândut în zona Floreasca. În zona Floreasca există mai multe proiecte în derulare ce trebuie să ajungă la finalizare în 2015. În această zonă investițiile au avut o tendință crescătoare încă de acum doi ani, datorită prețurilor mai mici ale terenurilor. În Floreasca, cererile sunt axate în mod egal pentru apartamente de două, trei și patru camere, iar suprafețele apartamentelor sunt mai mici față de proiectele din Kiseleff-Aviatorilor. Cererea pentru apartamente în această zona este în creștere.

Citiţi şi Topul celor mai scumpe locuinţe vândute în 2014