CTP a reacționat după comunicatul transmis de PNL, în care liberaii au anunțat că nu vor face nicio nominalizare la consultările cu președintele, după ce Guvernul lui Cîțu a fost demis. În acest context, gazetarul susține că pentru el, Florin Cîțu nu are cum să mai fie vreodată premier al țării.

El susține că liderul PNL și-a pierdut încrederea în fața populției, situație în care și Liviu Dragnea a ajuns la un momentdat. Totodată, CTP spune că Florin Cîțu nu mai există ca om politic și nu înțelege cum liberalii, sau președintele Klaus Iohannis vor să meargă în continuare cu el.

„După părerea mea acest Florin Cîțu nu mai poate fi numit premier al României acest om. Pentru că nu are cum să guverneze țara cu un coeficient de încredere care se duce spre zero, vorbim de încrederea populației, am și eu perspectiva a ceea ce se întâmplă.

Nu mai găsești dacă dai cu tunul e cineva să îl susțină pe Cîțu. Știți când s-a mai întâmplat asta? La Dragnea, în ultima lui fază, nu îl mai susținea nimeni. Cu Florin Cîțu nu se mai poate continua. Orice formațiune politică, orice persoană, inclusiv președintele României…la ce mai e bun omul acesta?

El nu mai există ca om politic, ce să faci cu el în continuare? Acest comunicat al PNL indică un singur lucru: orice fel de posibilitate a refacerii coaliției PNL-USR PLUS este desființată, asta spune acest comunicat, nu că ar fi ei dispuși să îl pună pe altul în locul lui Cîțu”, a spus CTP, la Digi24.

Refacerea coaliției este imposibilă

Gazetarul a vorbit și despre refacerea coaliției, care în opinia sa este un lucru imposibil. Totodată, el a subliniat faptul că prin comunicatul transmis, PNL recunoaște că nu va mai putea face o majoritate, având în vedere faptul că o împăcare cu USR nu este posibilă.

În ceea ce privește atitudinea lui Florin Cîțu, CTP consideră că fostul premier a avut timp suficient în vară să doteze spitalele și să ia toate medicamentele necesare pentru tatarea bolnavilor, iar situația din valul patru putea să fie diferită cu mult. El precizează că liderul PNL a comis două mari ”mărșăvii”, care au afectat întreaga țară.

„Orice fel de refacere a coaliției este imposibilă, au pasat prin acest comunicat pisica moartă la ăștialalți, adică USR, PSD, AUR. Ați dat Guvernul jos, veniți acum cu premier. Ce recunosc ei prin acest comunicat? Că nu mai pot face o majoritate, deoarece nu este nicio cale să se mai împace cu USR.

Dacă tu ca premier aveai în cap în luna august că vine valul patru, întrebai dacă au medicamente, aparate, paturi. S-a dus? Nu, se duce acum. E o diferență între cele două mârșăvii, asta de acum e făcută în pandemie, când mor oamenii și nu ai ce să faci”, a mai comentat CTP.

Gazetarul a vorbit și despre fondul de rezervă care trebuie folosit în situații critice, iar în schimb banii au ajuns la primari. În opinia sa, fapta este una de natură penală, însă nicio instanță nu s-a pronunțat până acum.

”Asta e o chestiune penală”

„Fondul de rezervă e pentru situații critice, de calamitate, așa cum este asta. Acum poți să ai nevoie să faci o cheltuială rapidă în pandemie, ceva ce apare la nivel mondial, nu știu…în această situație dai banii ăștia la primari? Asta este o chestiune penală, nu că s-a pronunțat o instanță în legătură cu asta, dar darea de bani unor domeniu care nu prezintă nicio urgență în raport cu situația critică…

Știu că legea îi permite, dar întreb acest lucru: ai voie să cheltui bani din fondul de rezervă într-o situație extrem de gravă pentru țară? Ai voie să deturnezi acești bani în felul în care o faci? Unde să se mai meargă cu acest premier?”, se întreabă CTP.

Gazetarul susține că dacă președintele Iohannis îl va numi din nou pe Florin Cîțu în funcția de premier, acesta îl va copia pe Băsescu, care a avut grijă în cel de-al doilea mandat să distrugă tot ceea ce a construit în primul.

„Faptul că Klaus Iohannis l-ar mai numi o dată e acest om, înseamnă că domnul Iohannis vrea să îl copieze pe Traian Băsescu, pentru că domnul Băsescu a avut grijă în al doilea mandat să își dea cu levierul în cap și să distrugă ce realizase.

Primul mandat a fost să zicem acceptabil, al doilea a fost distrugător. Asta se are că dorește și domnul Iohannis să facă dacă îl susține pe domnul Cîțu”, a mai spus el.