„România are în față, palpabil, o sumă imensă venită dinspre UE, parte a unui plan de reconstrucție, repornire a Europei de peste 700 de miliarde de euro. România va primi, cel mai probabil 33 de miliarde de euro. Este o bucată importantă din actualul PIB. Credeți că se va face ceva cu banii ăștia?”, spune CTP.

PSD a spus până în ultimul moment că UE își bat joc

„Să ne amintim ce spunea PSD, ce a tot spus în ultimii ani și în ultimele luni și în ultimele săptămâni. Până în ultimul moment, PSD a spus că UE își bate joc de România, că noi suntem ultima găină din gostat – vă spun eu, nu PSD – că nouă nu ne dau bani, că ăia mari își dau între ei, ne tratează ca pe niște sclavi de care au nevoie să le strângă recoltele Sparanghela Merkel”, a adăugat gazetarul.

România primește bani frumoși

”Uite că România primește «de la nenorociții ăia de la UE, antiromânii ăia» a 6-a sumă din UE. Din această sumă o parte de peste 50% sunt granturi sau credite nerambursabile, adică nu trebuie să dăm banii înapoi. Ce rămâne sunt credite. Este un ajutor substanțial pe care România îl primește din partea UE.”, a mai spus gazetarul.

Trebuie să cheltuim banii cu cap

”Ce va face România? Pericolul e foarte mare ca, fiind an electoral, să se încerce acum cu toate mijloacele să fie folosiți pentru câștigarea de voturi, să nu fie folosiți în direcția pe care o dorește UE, care ar face binele cel mai mare României: dezvoltarea infrastructurii, reforme administrative, construcții, proiecte de stat, șamd, care să readucă locuri de muncă din cele pierdute și să genereze plusvaloare și venituri. Însă tentația politicienilor este mare. E mult mai greu decât cu bugetul statului, am văzut ce se poate face cu el. Poți să-i dai bani lui cuscru, lui cumătru, fără prea mari probleme când ești la putere, dar cu bani europeni mai greu. Se poate, dar este mai greu.

S-ar putea să avem niște probleme în direcția asta cu doamna procuror-șef Laura Codruța Kovesi, care exact cu asta se ocupă, cu utilizarea corectă a fondurilor europene. Dacă vor fi încercări de sifonare, nu cred că doamna Kovesi va fi milostivă cu guvernarea din România și cu politicienii din România”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii Cap Limpede, la Digi24.

„Dacă știi să o utilizezi, e o sumă mare. 33 de miliarde de euro este o sumă mare. Haideți să ne gândim. Nu e un miliard. Se pot face autostrăzi, să termini ce ai început: linia din București până la Otopeni, șoseaua de centură în București și în alte orașe. Sunt atâtea lucruri care se pot face”, a declarat Cristian Tudor Popescu.