Cristian Tudor Popescu dă de pământ cu cei de la PSD. Într-o intervenție la Digi24, CTP-ul a decis să-i numească pe cei de la PSD Partidul-cacealma. Situația în care PSD a adus România este foarte asemănătoare cu situația de la sfârșitul anilor 80 în care a adus-o Nicolae Ceaușescu, mai spune gazetarul, care a taxat-o ironic pe Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al muncii.

Olguța Vasilescu, făcută praf de CTP

Aceasta se arătase indignată că guvernul liberal a făcut plățile pentru rachetele Patriot contractate de România în urmă cu doi ani.

„Va să zică: grad de îndatorare uriaș. Nu? Asta a făcut Ceaușescu în anii 70 și dup-aia a călcat în picioare românii ca să poată plăti acele datorii, făcute c-așa a vrut el. A distrus toate relațiile internaționale ale României. Ce au putut să distrugă au distrus. Același lucru l-a făcut Nicolae Ceaușescu, care mai avea relații în 1989 cu dictatorii din Africa, ăia de se cânta cu banane „Vive le president Ceaușescu!” și unde trimitea fete regimul ceaușist. O să mai vorbim de fete, cu dl. Bădălău.

Apoi: minciuna în legătură cu cifrele bugetului de stat, cu cifre oficiale. Păi, cu asta se ocupa Nicolae Ceaușescu. Regimul Ceaușescu, în fiecare moment, se ocupa cu raportări false. Era o economie, paralelă, construită de CSP – Comitetul de Stat al Planificării, în vremea respectivă – care se ocupa exact cu asta: a construi o economie paralelă, unde totul mergea foarte bine. (…)

Păi, ce, se apucă să plătească facturi? Cum adică, să onoreze contracte? Să onorezi un contract?! Păi, ăsta este un obicei… capitalist! Noi suntem socialiști, domnule! La noi, merge! Ce Patriot? N-avem treabă cu Patriot!

Ce spune doamna Volguța… V. Olguța! Nu e corect să-i spun așa? Vasilescu Olguța, doamna Volguța. Și-i mai spun dintr-o cauză Volguța: de la fluviul cu același nume (aflat în Rusia – n.r.), de la Volga, pentru că să faci astfel de declarații, să nu se onoreze contractul semnat acum doi ani pentru Patriot, în condițiile în care ne-am asumat 2 la sută contribuția noastră la NATO și avem relații cu partenerul nostru strategic – despre care tot vorbea dna Dăncilă -, să faci asta înseamnă să transformi România – asta vrea dna Volguța – într-o republică sovietică socialistă, de fapt. Clar asta vrea!

Echivalentul este Nu Bombey cu neutroni! Atunci așa se striga pe străzi, aduna Ceaușescu lumea pe străzi, oameni cinstiți, oameni ai muncii, filatoare de bumbac, forjori, care ieșeau pe stradă să strige: Nu bombei cu neutroni! Ei înțelegeau Bombey. Cine era Bombey ăla nu se știa. Nu Bombey cu neutroni, că suna, era în ritm. Cine erau neutronii? Un fel de gândaci, ceva sau…nu se știa.

Așa și asta: ați dat banii pe rachete, da? Imperialist american, cădea-ți-ar bomba în ocean! Asta este doamna Volguța”, a punctat CTP.

Gabriela Firea, umilită de Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul nu s-a oprit aici. „Ceaușescu proceda mai direct atunci: nu se mai găseau medicamente deloc. Ce vă spuneam? Au reușit să reediteze România și acum cu spitalele, cu Fundeniul, cele trei spitale, cartierele unde oamenii n-au apă caldă în vreme ce doamna Firea ne-a pus 10 milioane de beculețe. Eu propun ca bucureștenii să-și cumpere niște catalige fiecare, să umble pe ele și să se încălzească la becurile astea, 10 milioane, ale lui Firea. Sau să joace fotbal cu ele.

Ca Spitalul Fundeni să rămână fără curent, fără apă caldă, așa ceva nu s-a întâmplat din vremea lui Ceaușescu. Nu s-a întâmplat. Deci, iată unde ne-a adus acest partid-cacealma”, a conchis CTP în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24.