De data aceasta, doi oameni nevinovați au fost uciși în Acatlan, un mic oraș din centrul Mexicului. Unchi și nepot, cei doi au fost scoși de mulțime din sediul poliției, bătuți și stropiți cu benzină, totul după ce un localnic a distribuit un zvon pe WhatsApp.

Zvonul care a tot circulat a fost că ei ar fi răpit mai mulți copii, relatează BBC într-un amplu reportaj, preluat de Digi24.

Alberto Flores (43 de ani) și Ricardo Flores (21 de ani), unchi și nepot, au fost scoși din celula poliției din Acatlan, centrul Mexicului, și incendiați de o mulțime de oameni după ce zvonul că ar fi răpit mai mulți copii s-a răspândit rapid pe WhatsApp.

Mesajul făcea referire la „o ciumă a răpitorilor de copii” și vorbea despre trei copii în vârstă de 4, 8 și 14 ani ce ar fi fost găsiți morți și cu organele scoase.

Însă cei doi au fost acuzați pe nedrept. Ei au mers în ziua de 29 august, când a avut loc incidentul, la un magazin cu materiale de construcții, aflat în apropierea unei școli din Vicente Boqueron, pentru că doreau să construiască o fântână.

Atunci, câțiva localnici au devenit suspicioși în baza zvonurilor care tot circulau pe WhatsApp. Poliția a fost nevoită să-i ducă la sediul din Acatlan pentru că „tulburau liniștea socială”.

Arestarea lor a alimentat și mai mult zvonurile că au fost prinși doi răpitori de copii, iar un bărbat i-a îndemnat pe localnici să vină la poliție ca să-i „întâmpine”. Poliția i-a asigurat că cei doi nu au răpit copii, dar mulțimea furioasă nu a fost convinsă.

În mesajele de pe WhatsApp se transmitea că „oamenii să fie în alertă, pentru că o ciumă a răpitorilor de copii a intrat în țară”. „În ultimele zile, copii în vârstă de 4, 8 și 14 ani au dispărut și au fost găsiți morți cu indicii că le-au fost furate organele. Abdomenele lor au fost tăiate și golite”, se mai preciza în mesajul transmis de Francisco Martinez, un tânăr din micul oraș.

Mama tânărului ucis a văzut totul, live, pe Facebook. N-a mai durat mult până când aproximativ 150 de oameni s-au adunat la poliție și au început să-i linșeze pe cei doi. Imaginile filmate și publicate pe rețelele de socializare arată furia acestora.