Dacă pînă acum s-a aflat de escapadele anuale ale miliardarului cu o fostă iubită, de o aventură cu o tânără de la Microosft și de comportamentul inadecvat față de colelege de sex feminin, încep să apară detalii legate și de un apropiat al său.

Adevărul despre Bill Gates

Este vorba de confidentul său, Michael Larson, care a gestionat vasta avere a familiei Gates timp de aproape trei decenii, informează Observer.com.

Larson este directorul de investiții al companiei familiei Gates, Cascade Investments. El a fost acuzat de o serie de foști angajați că a creat „o cultură a fricii” în compania familiei Gates, potrivit New York Times, care citează zeci de surse anonime, inclusiv foști angajați.

Angajații Cascade s-au plâns la Bill Gates despre comportamentul nociv al lui Larson, reclamînd agresiunile și observațiile rasiste și sexiste ale acestuia.

”Judeca fățiș angajații de sex feminin în ceea ce privește atractivitatea lor, le arăta colegilor fotografii cu femei dezbrăcate de pe internet și a făcut frecvent comentarii neadecvate sexual”, scrie NY Times.

Mai mulți angajați s-au plâns și la Melinda Gates. Familia Gates a ales să mituiască cel puțin șapte persoane, care au asistat sau au știut despre abaterile lui Larson, în schimbul tăcerii lor.

Acuzaţii extrem de grave

Un purtător de cuvânt al Melindei Gates a declarat că ea „nu știa de aceste acuzații, având în vedere lipsa controlului asupra biroului familiei, cunoscut sub numele de Bill și Melinda Gates Investments.

Gates l-a angajat pe Larson în 1994 pentru a-i gestiona averea de 10 miliarde de dolari la acel moment. Anul următor, miliardarul a încorporat Cascade Investments în statul Washington ca firmă de investiții private.

De-a lungul anilor, Larson a contribuit la sporirea averii lui Gates la peste 130 de miliarde de dolari, datorită creșterii acțiunilor Microsoft și a investițiilor inteligente în acțiuni subevaluate. Cascade gestionează, de asemenea, fondul de 50 de miliarde de dolari al Fundației Gates.