Wall Street Journal a dezvăluit recent că Bill a transferat între 3 miliarde și 4 miliarde de dolari, în acțiuni, fostei sale soții. Printre ele, 850 de milioane de dolari sunt deținute de Deere & Co, traduse în mod vag într-o participație de 7% din compania de echipamente.

Marele secret al lui Bill Gates

Transferul a avut loc săptămâna trecută și a fost înregistrat de Gates și de compania sa de investiții, Cascade Investement LLC. După transfer, atât Bill Gates cât și Cascade dețin 9,3% din Deere & Co.

Acțiuni în valoare de 2,4 miliarde de dolari la CocaCola, AutoNation, Canadian National Railway și două companii mexicane au fost, de asemenea, transferate Melindei Gates. Dar e o parte infimă din avere.

Rămâne de văzut cum se vor desfășura și operațiunile Fundației Bill și Melinda Gates după divorț.

Separat de restul averii, Fundația Bill și Melinda Gates este evaluată la 50 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai mari organizații caritabile din lume. Fundația nu este inclusă în partaj și rămân întrebări cu privire la cine va fi principalul beneficiar al contribuțiilor lor caritabile odată cu finalizarea divorțului.