Pe 3 mai, Bill și Melinda Gates au anunțat că divorțează. Vestea a surprins întreaga lume. După 27 de ani de căsnicie, trei copii și o avere imensă, cuplul divorțează. Această întâmplare poate fi un bun argumentare pentru afirmația „banii nu aduc fericirea”.

Totuși, a ieșit la iveală faptul că cei doi se pregăteau dinainte pentru acest pas. Fundația Bill și Melinda Gates ar fi vândut toate acțiunile Apple și Twitter pe care le deținea, la doar câteva săptămâni înainte de anunțul oficial, relatează Business Insider.

Astfel, pe 30 martie, Fundația nu mai deținea nicio acțiune din cele menționate anterior, cu aproximativ o lună înainte de mesajul postat de Melinda Gates pe Twitter, prin care a mărturisit divorțul. De atunci și până pe 3 mai, Bill îi transferase deja Melindei aproximativ 4 miliarde de dolari în acțiuni, o sumă „infimă” comparată cu averea lui totală, de peste 146 de miliarde.

Cuplul nu ar avea semnat un act prenupțial, ci un contract de separare, care definește întocmai cum se vor împărți bunurile în cazul unui eventual divorț. Cel mai probabil, cei doi stabiliseră cu mai mult timp înainte faptul că viața lor de cuplu a ajuns la final, iar Bill Gates a început să îi transfere din averea sa Melindei înainte de anunțul oficial.

Melinda Gates știa cu ce probleme se confruntă Bill Gates la Microsoft

Melinda Gates nu era străină de unele dintre presupusele probleme de la locul de muncă ale lui Bill, în timp ce era șef la Microsoft. Cofondatorul Microsoft, care și-a anunțat divorțul de soția sa la începutul lunii, a confirmat că a avut o relație cu o angajată, în urmă cu 20 de ani, scrie New York Post.

„Melinda era conștientă că există unele probleme, dar nu e clar dacă știa despre toate acestea”, a declarat un apropiat pentru revista People.

Compania a angajat o firmă de avocatură pentru o investigație, după ce consiliul de administrație a aflat în 2019 de existența unei scrisori a femeii care dezvăluia relația sa cu Bill Gates, timp de mai mulți ani, potrivit Wall Street Journal.

De asemenea, Bill a fost acuzat că a făcut presiuni asupra femeilor care au lucrat pentru el, atât la Microsoft, cât și la Fundația Bill și Melinda Gates. Toate aceste informații au fost negate de purtătorul său de cuvânt.

„Este mai mult decât dezamăgitor că au fost publicate atâtea neadevăruri despre cauza și circumstanțele divorțului lui Bill Gates”, a spus Bridgitt Arnold.