Fondatorul Microsoft Bill Gates s-a apropiat de Jeffrey Epstein în speranţa că acesta l-ar putea ajuta, prin conexiunile sale, în obţinerea Premiului Nobel pentru Pace, relatează NYPOST.

Miliardarul de la Microsoft își îngrozise angajații cu întâlnirile începute în 2011 – când Epstein era deja un pedofil condamnat – și se spune acestea că au nemulțumit-o atât de mult pe Melinda încât au făcut-o să se gândească de atunci la divorț.

Când echipa de PR a fundației a fost alertată de această nouă prietenie, i s-a spus că „este o manevră pentru a-l ajuta să obțină premiul Nobel pentru pace”, a declarat un angajat anonim pentru The Daily Beast.

Cei doi l-au vizitat pe cel care acordă premiul Nobel pentru pace

Pe lângă că a locuit la reședința de pe Upper West Side din New York a lui Epstein, Gates i s-a alăturat și într-o călătorie în Europa în martie 2013, conform lui Dagens Næringsliv, cel mai mare ziar norvegian de afaceri.

Cei doi l-au vizitat la reședința de la Strasbourg pe Thorbjorn Jagland, la vremea aceea președinte al comitetului care acordă premiul pentru pace, a scris ziarul, afirmând că Gates ar putea primi premiul.

Fostul angajat de la fundația lui Gates a spus pentru The Daily Beast că personalul se temea de mult că șeful lor poate aduce “riscuri potențiale pentru reputația fundației” din cauza legăturilor cu Epstein. “Chiar și atunci, oamenii știau că tipul nu este chiar curat”, a spus respectivul pentru publicație, referindu-se la Epstein.

Bill Gates “credea că Jeffrey ar fi capabil să-l ajute, că ar cunoaște pe cine trebuia sau că are un anumit fel de a aranja lucrurile, ca el să câștige premiul Nobel pentru pace, ceea ce Bill dorea mai mult decât orice pe lume”, a mai spus angajatul, precum și că „nu era un secret” că miliardarul „avea aventuri romantice” pe când era însurat cu Melinda: “Nu cred că ea închidea ochii. Cred că era umilită și nu i-a plăcut”, a adăugat acesta.

Bill Gates a negat multă vreme parteneriatul cu Epstein

Bill Gates a negat multă vreme că ar avea “un parteneriat de afaceri sau o prietenie personală cu Epstein.”

“Bill Gates regretă că s-a întâlnit cu Epstein și recunoaște că a fost o eroare de judecată”, a declarat marți purtătorul său de cuvânt pentru The Post, repetând o declarație făcută prima oară în 2019. Și a insistat că “este o afirmație cu totul falsă că Bill Gates și-a făcut un obiectiv din premiul Nobel pentru pace sau că a făcut în vreun mod campanie”.

„Dacă Epstein avea un plan sau un motiv să se implice într-un proces legat de premii sau onoruri în numele lui Gates, nici Gates, nici cei cu care lucra nu au avut cunoștință de asemenea intenții și ar fi respins orice oferte de asistență”, a mai spus reprezentantul fundației. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al lui Gates a recunoscut că “un Premiu Nobel ar fi cu siguranţă o mare onoare”.

Sursă foto: Dreamstime