Prima conferinţă din România pe tema monedei viitorului, „BlockCon – Disruptive Innovation”, a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a României și C.O.S.S. PTE. LTD au organizat, la CCIR Business Center.

Tema principală a evenimentului a fost conceptul de blockchain, în jurul ei conturându-se atât discuții despre criptomonede în general, VEROS în special, cât și o prezentare a platformei de exchange COSS, care în curând va avea și o funcție specială de POS virtual pentru criptomonede.

“Criptomonedele sunt banii viitorului. În 10 ani, acest termen va fi cunoscut de toată lumea iar tranzacţiile vor fi făcute numai în aceşti bani”, a declarat Andrei Popescu, CxO al COSS Pte Ltd.

„Subiectul conferinței este unul nou și interesant pentru noile generații. Tranzacțiile financiare și ceea ce facem cu schimburile și tranzacțiile zi de zi reprezintă felul în care noi interacționăm. În ultimele două decenii am trecut în era digitală, în zilele noastre oamenii folosesc monedele digitale. În prezent, antreprenorii pot deschide o afacere, o companie – în câteva ore, dar este foarte dificil pentru ei să accepte plăți, să ia credite și să fie plătiți folosind instituțiile financiare normale. Din această cauză, criptomonedele reprezintă un sistem revoluționar în rețele peer-to-peer, ceea ce înseamnă ”people-to-people”. Instituțiile financiare existente folosesc momentan sistemul peer-to-corporation-to-corporation-to-corporation-to-peer. Așadar, oamenii nu plătesc oameni, ci companii ce plătesc alte companii care, poate, plătesc oameni”, a mai spus Popescu.

La rândul său, Vlad Dumitru, director al Comitetului Național ICC România, a vorbit despre tema evenimentului, ”care ridică subiecte importante în economia mondială – tehnologiile disruptive, aplicațiile pe blockchain și criptomonedele. Perioada actuală este, cu siguranţă, caracterizată de digitalizarea tuturor practicilor şi aspectelor care ţin de activităţile noastre zilnice. Vorbim de utilizarea tehnologiei în afacerile noastre pentru facilitarea comunicării, eficientizarea activităţilor, informarea într-un timp redus sau accesul la oportunităţi de business”.

Totodată, directorul ICC România a menționat că această tehnologie Blockchain, construită pe procese descentralizate, în rețele peer-to-peer, pe bază de criptare, are aplicabilitate în numeroase domenii, precum: servicii financiare, management, administrație publică și nu numai.

Blockcon a reunit un grup de vorbitori internaționali, care și-au împărtășit cunoștințele și experiențele cu privire la tendințele emergente ale piețelor bazate pe tehnologie și criptosecuritate. În cadrul evenimentului au mai luat cuvântul Anson ZeallCEO ACCES (Singapore's Cryptocurrency and Blockchain Industry Association), Zack PiesterCo-founder Intreprid VenturesHong Kong, Peter  SundströmIT Infrastructure Expert, Rune EvensenCOSS Pte Ltd, Ștefan NeaguARK.IO, Christian HagmannEVA ENERGY și John ChrissoveloniCardBlue.