Mai multe persoane din orașul București și din județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov sunt bănuite că au făcut credite la CAR cu documente false, provocând un prejudiciu de peste un milion de euro.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice efectuează, joi,  șapte percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov. Perchezițiile au loc la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

La finalul perchezițiilor, opt persoane vor fi duse la sediul unității de poliție, în vederea audierii.

S-au obținut 163 de credite de la mai multe CAR-uri din țară

Potrivit anchetatorilor „din cercetări a reieșit că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor.”

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.700.000 de lei.

Percheziții în București și Ilfov într-un alt dosar de evaziune fiscală

Amintim că pe 24 august polițiștii au efectuat mai multe percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală. Mai multe firme au fost investigate în acest dosar, iar veniturile nedeclarate se ridică la peste 9 milioane de lei. În dosar au fost investigate opt firme care ar fi vândut telefoane mobile şi nu ar fi înregistrat în contabilitate veniturile obţinute.

Potrivit unui comunicat de presă remis la acea dată, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei, cu sprijinul colegilor de la Sectoarele 1 – 6, au pus în executare nouă mandate de percheziţie domiciliară, şapte în Bucureşti şi două în judeţul Ilfov, şi opt ordonanţe de ridicare înscrisuri.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2019 – 2021, opt societăți comerciale ar fi efectuat livrări de telefoane mobile, pe tot teritoriul ţării, fără a evidenţia în contabilitate veniturile realizate, în valoare de peste 9.000.000 de lei”, se precizează în comunicat.

În cauză s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Pe de altă parte, recent, în judeţul Giurgiu, un minor în vârstă de 16 ani, din localitatea Letca Nouă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru vătămare corporală după ce ar fi înjunghiat un bărbat la un botez din cauza unei melodii cântate la eveniment.