Poliţia a intrat pe fir în cazul mai multor dezvoltatori imobiliari care au construit blocuri de locuinţe!

Poliţia Capitalei a descins la dezvoltatorii imobiliari!

Astfel, joi dimineaţă, au avut loc peste 50 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, dar şi în judeţele Dâmboviţa şi Prahova.

Oamenii legii i-au vizat pe dezvoltatorii imobiliari care ar fi prezentat, la recepție, mai multe locuri de parcare decât cele construite, se arată într-un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Acuzaţii de înşelăciune privind locurile de parcare construite în ansamblurile rezidenţiale

Aceştia sunt acuzaţi de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în domeniul construcțiilor.

Au fost puse în aplicare şi mai multe mandate de aducere în acest caz, spun poliţiştii.

„Astăzi, 31 martie, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, efectuează 51 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și în județele Dâmbovița și Prahova.

De asemenea sunt puse în aplicare și mai multe mandate de aducere, intr-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în domeniul construcțiilor”, au transmis reprezentanţii DGPMB.

Care este prejudiciul estimat în acest dosar?

Potrivit poliţiştilor, respectivii dezvoltatori imobiliari au produs un prejudiciu de circa 2 milioane de euro, declarând, la momentul recepţiei clădirilor, că ar fi realizat mai multe locuri de parcare, decât cele existente în fapt.

„Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți dezvoltatori imobiliari, persoane fizice și juridice, ar fi prejudiciat o instituție publică, prin faptul că la momentul recepției clădirilor ar fi prezentat, împrejurarea nereală că au realizat mai multe locuri de parcare, decât cele existente în fapt, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 2 milioane euro.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, au mai transmis reprezentanţii Poliţiei Capitalei.