Șoferii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru taxa de parcare! Se aplică de la 1 ianuarie 2022

De la 1 ianuarie 2022, șoferii din Capitală vor plăti mai mult pentru taxa de parcare, funcție de zona unde se situează. Autoritățile locale informează că Bucureștiul este împărțit în patru zone, astfel:

  • Zona A – taxa va crește de la 84 de lei la 600 de lei/an
  • Zona B – taxa va crește de la 66 de lei la 500 de lei/an
  • Zona C – taxa va crește de la 55 de lei la 400 de lei/an
  • Zona D – taxa va crește de la 37 de lei la 300 de lei/an

Ce prevede noul regulament

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, pe lângă majorarea taxei pentru parcarea de reședință, că va exista și un regulament. Acesta prevede că posesorii locurilor de parcare nu le vor mai avea la dispoziție pe tot parcursul zilei, ci în intervalul 08:00 – 20:00.

În timpul din afara programului, pe locul de parcare își poate lăsa mașina orice șofer, fără niciun cost și fără să incomodeze beneficiarul locului de parcare, spune primarul general.

Parcările de pe marile bulevarde urmează să fie majorate

Nicușor Dan a precizat că se ia în considerare majorarea prețului parcării pe marile bulevarde din Capitală, cu scopul de a-i determina pe oameni să ia transportul în comun pentru a descongestiona traficul din Capitală.

„Un nou regulament de parcare va fi gata până la sfârşitul acestui an şi presupune spaţii pentru banda unică sau pentru pistele de biciclete. Cercul vicios în care noi ne învârtim de ani de zile este că oamenii nu renunţă la maşină, pentru că transportul public nu merge. Nerenunţând la maşină, o parchează pe prima bandă, legal sau ilegal, în funcţie de caz, şi atunci nu ai loc să pui benzi pentru transportul public. Acesta este cercul vicios în care ne învârtim de ani de zile. O să vedeţi foarte curând o propunere de regulament de parcare. Nu o să fie iubită de o parte din oameni, o să fie iubită de alta”, a spus, recent, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Nicușor Dan nu a dat detalii despre preț și nici alte date legate de proiect, însă a anunțat că acesta va fi gata până la finalul anului.

„O să ne permită să avem spaţii pentru banda unică şi pentru pistele de biciclete”, a adăugat Nicuşor Dan.