În opinia aleşilor, o taxă corectă ar fi între 250 şi 500 de lei. Cel mai mult a propus viceprimarul sectorului 2 al Capitalei, o taxă de 500-1.000 de lei pe an.

„Consiliul Local nu poate majora sau micșora aceste tarife. Ele sunt stabilite de Consiliul General și sunt niște tarife foarte vechi, de 15-20 de ani. O majorare a acestui tarif, în opinia mea, ajută la fluidizarea traficului și la o parcare civilizată în oraș”, a precizat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, citat de EvZ.ro.

„Cred că trebuie făcute parcari în afara orașului. Pentru cei care vin din afara orașului să poată parca acolo, iar cei care folosesc mașina mai rar în București să o țină acolo”, a mai precizat viceprimarul Sectorului 2.

Potrivit unui studiu care arată indicele anual de trafic, realizat de TomTom Telematics, în 2015, Bucureştiul s-a aflat pe locul şase în topul celor mai aglomerate oraşe din lume, cu un indice de congestie de 43%, care arată cât timp stau în trafic şoferii din cauza ambuteiajelor.

Mai aglomerate decât Capitala României sunt: Mexico City, Bangkok,  Istanbul, Rio de Janeiro şi Moscova, localităţi care au o populaţie mult mai mare decât a Bucureştiului.

În prezent, numărul maşinilor înmatriculate în Capitală este  aproximativ  1.3000.000 de autoturisme. La acestea se adaugă aproape zeci de mii de maşini, din Ilfov dar şi din ţară, care tranzitează Capitala zilnic.