Cozi uriașe la Vama Giurgiu! Românii se întorc în număr mare din Grecia (FOTO)

Joi, autoritățile române au actualizat lista cu țările cu risc crescut de îmbolnăvire cu coronavirus. Așadar, Grecia a trecut din zona galbenă, în zona roșie.

În acest timp, mulți români își pe treceau vacanța de vară pe meleaguri elene. Mulți dintre ei au ales să nu se vaccineze, motiv pentru care, acum, aceștia se grăbesc înapoi în țară.

Autoritățile au precizat că, de la 1 august, cei nevaccinați care vin din Grecia trebuie să stea în carantină timp de 2 săptămâni.

Un reporter Antena 3 spune că în prima parte a zilei, cozile au fost pe sensul de ieșire din țară. Acum, spune acesta, cozile interminabile sunt pe sensul de intrare în România.

”În prima parte a zilei au fost cozi pe sensul de ieșire din România, după care s-au diminuat, iar acum s-au format din nou cozi, dar pe sensul de intrare în România. Asta pentru că Grecia intră de mâine în zona roșie, ceea ce însemană că toți românii care se vor întoarce de mâine acasă vor fi nevoiți să stea în carantină pentru 14 zile. Pentru a evita carantina, mulți au renunțat la vacanță pentru a se întoarce acasă pe ultima sută de metri.”, a transmis reporterul Antena 3 Mădălin Boboc, de la fața locului.

Sursă foto: Antena 3

Cine intră în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat pe 29 iulie 2021 Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Noile reguli intră în vigoare începând cu data de 1 august pentru ca cei aflați în vacanțe să se poată conforma modificărilor, fără a le fi afectată călătoria.

Potrivit hotărârii, Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite au întrat în zona roșie. Astfel, persoanele care călătoresc în aceste țări sau se întorc din ele riscă să intre în carantină.

Potrivit Comitetului,

persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

În același timp, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.