Avertisment de călătorie în Grecia! Nu mergeți în aceste zone. Risc crescut de infectare cu COVID

Potrivit avertismentului emis de Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), oamenii sunt sfătuiți să nu călătorească în grupul de 13 insule în care cazurile de coronavirus au crescut exponențial. Printre acestea se află și insula Mykonos, Santorini și Rhodos, insule care atrag milioane de turiști anual.

Chiar dacă luna iunie a început în forță pentru turismul grecesc, incertitudinile au început să se adune cu privire la modul în care va continua şi se va încheia acest sezon turistic. Cu toate acestea, Grecia s-a axat pe promovarea insulelor în care nu există cazuri de coronavirus pentru a atrage vizitatorii.

„Aşteptăm să vedem cum va reacţiona piaţa turistică”, a declarat Manolis Markopoulos, preşedintele Asociaţiei hotelierilor din Rhodos, despre decizia ECDC.

Zonele în care numărul de cazuri a crescut

Sursă foto: ECDC

Potrivit hărții situației epidemiologice pentru COVID-19, raportată în ultimele două săptămâni în țările din blocul comunitar, zonele colorate cu roșu închis reprezintă regiunile cu risc crescut de infectare cu coronavirus. Hărțile precum cea de sus au ajutat statele membre ale UE să decidă regulile sanitare de călătorie.

Grecia, pe lista roșie a statelor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat joi lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare din 1 august. Astfel, în zona roșie au intrat Grecia, Irlanda și alte cinci state.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Sursă foto: Dreamstime