Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a afirmat luni că ia în calcul să se testeze pentru a afla dacă este infectată sau nu cu noul coronavirus.

Întrebată dacă ia în calcul să se testeze, ministrul a răspuns: „Bineînţeles că sunt responsabilă şi niciodată nu voi pune în pericol pe nimeni. Dacă este necesar, voi face acest lucru, cum de altfel l-am mai făcut de mai multe ori, m-am testat pentru că trebuie să respectăm regulile, bineînţeles, şi voi face acest lucru”.

Precizările au fost făcute în contextul în care premierul Ludovic Orban a solicitat luni dimineaţă testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat într-un platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv.

Monica Anisie a spus că la întâlnirile de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării au fost respectate normele de prevenire şi combatere a îmbolnăvirii.

„Bineînţeles că la întâlnirile pe care le-am avut la Ministerul Educaţiei am respectat normele de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor şi se respectă în continuare”, a afirmat ministrul.

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că se va testa în cursul zilei de luni pentru a afla dacă este infectat sau nu cu noul coronavirus.

Mai mult, Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au declarat luni că se vor testa pentru a afla dacă au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Și Nicușor Dan se testează

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

„Am fost într-o emisiune tv, miercuri (…). Nu intru în definiţia contactului, dar aseară am aflat informaţia şi în cursul zilei de astăzi (n.r. – luni) am să mă testez”, a precizat Nicuşor Dan.

Întrebat de ce nu a ales să se izoleze până la aflarea rezultatului testului, Nicuşor Dan a arătat că nu intră în categoria contacţilor direcţi.

„Există nişte normative care reglementează această chestiune. Conform definiţiei de caz nu sunt contact direct, nu am această obligaţie legală. În cursul zilei de azi o să fac testele. (…) Nu o să fac teoria contactului direct, care depinde de momentul în care acest contact a avut loc, însă în acest moment cadrul legal nu mă obligă să fac nimic. În mod voluntar eu voi merge să vă testez”, a mai spus el.

Luni dimineaţa, premierul Ludovic Orban a solicitat testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv.

Orban s-a întâlnit chiar și cu Iohannis

Președintele, membri ai Guvernului, Primarul general ales al Capitalei se numără printre cei cu care premierul a avut întâlniri față în față după ce a participat, marțea trecută, la emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, care a fost diagnisticat pozitiv cu COVID-19.

FOTO: Inquam