Universitatea Johns Hopkins susține că cele mai multe cazuri de coronavirus au fost înregristrate în Statele Unite ale Americii – peste 6,6 milioane, India – 5,1 milioane, Brazilia – 4,4 milioane și Rusia cara a depășit recent pragul de 1 milion de infectări.

Site-ul universității americane mai menționează că primele patru cele mai afectate țări însumează peste 17,3 milioane de cazuri.

Lista statelor cu cele mai multe cazuri înregistrate continuă cu Peru, Columbia, Mexic și Africa de Sud.

Situația în Spania

Potrivit Universității Hopkins, în Europa, cea mai afectată țară este Spania, cu peste 625.600 de contaminări şi 30.405 decese asociate noului coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că în Europa au fost confirmate 5 milioane de cazuri şi peste 228.000 decese, de la începutul pandemiei.

Mai multe țări europene se luptă cu o dublare a cazurilor de coronavirus în ultimele săptămâni. Numai în ultimele şapte zile au fost raportate peste 300.000 de noi contaminări.

Decese

În ceea ce privește decesele, Statele Unite ale Americii au raportat 197.633 asociate SARS-CoV-2, Brazilia, 134.935, şi India, 83.198.

Cât despre China, țara care a izbucnit pandemia de coronavirus, a raportat până în prezent 90.294 de cazuri şi 4.736 de decese.

Site-ul universității americane arată că mai multe companii lucrează pentru dezvoltarea unui vaccin. Aproximativ 180 de vaccinuri-candidat sunt testate în lume, dar în niciun caz nu a fost încheiat studiul clinic.

Mai mult decât atât, peste 150 de medicamente sunt cercetate pentru a identifica tratament pentru cei care au o formă severă de Covid-19. Dintre toate, a fost dovedit că steroizii salvează vieţi.

Coronavirus în România

Pe teritoriul României au fost confirmate 108.690 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare și în aplicația de centralizare a datelor.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.679 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.