Instanţa arată că după suspendarea şedintelor de judecată ale Secţiei Penale au fost dezinfectate sălile de şedinţă dar şi zonele prin care a trecut persoana în cauză. „Astăzi, data de 05.03.2020 am fost sesizaţi cu privire la împrejurarea că una din persoanele aflate în stare de arest preventiv transportată de la Penitenciarul București-Rahova în sala de şedinţă, în faţa judecătorului, a declarat că este suspectă de infectare cu Coronavirus(Covid-19).

Față de această situație, s-a procedat la suspendarea şedinţelor de judecată ale Secției Penale, pentru dezinfectarea sălilor de ședință și a zonelor în care a avut acces persoana respectivă, precum și a spațiilor aflate în imediata vecinătate a acestora. Persoana care a indicat situaţia de infectare cu Coronavirus a fost preluată de escorta penitenciarului şi se află în investigaţii medicale”, se arată în comunicatul oficial al Tribunalului Bucureşti postat pe portalul instanţelor de judecată.

Între timp, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că bărbatului i-au fost recoltate probe, în funcție de care vor fi luate apoi decizii.

„I s-au prelevat probe, urmează să fie testate și în funcție de rezultat se vor lua anumite decizii. Să vedem care e rezultatul. Dacă rezultatul e negativ înseamnă că el nu este infecțios pentru cei cu care a intrat în contact și atunci nici pentru spațiul respectiv. Dacă însă rezultatul, prin absurd, ar fi pozitiv atunci sigur contacților li se va recomanda izolarea la domiciliu și se dezinfectează spațiile, operațiune care se face cu dezinfectanți de rutină”, a spus Rafila, la Digi24.

Şedinţele de judecată de la secţiile penale ale Tribunalului Bucureşti au fost suspendate joi, după ce un inculpat a declarat că ar fi fost suspect de coronavirus. ANP a dispus verificări la Penitenciarul Rahova, de unde a fost adus bărbatul, acesta fiind dus la analize la Institutul „Matei Balș”.

„Cu privire la deținutul implicat, a fost dispusă măsura prezentării acestuia, de îndată, la sediul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate, declarațiile deținutului fiind contradictorii în ceea ce privește eventualitatea unei infectări cu COVID-19”, arată ANP într-un comunicat transmis, joi, presei.