Producția și exporturile au întârziat pentru furnizorii de îndulcitori ai Coca-Cola din cauza coronavirusului. Acești îndulcitori sunt folosiți în băuturile dietetice și cea fără zahăr, scrie CNN.

“Am demarat planuri de aprovizionare pentru situații de urgență și nu prevăd un impact pe termen scurt din cauza acestor întârzieri”, a scris Coca-Cola. “Cu toate acestea, s-ar putea să vedem rezerve mai scăzute ale unora dintre aceste ingrediente pe termen mai lung, în cazul în care operațiunile de producție sau export în China se deteriorează.”

Principalii îndulcitori artificiali pe care Coca-Cola îi utilizează în produsele sale includ aspartam, acesulfam potasiu, sucraloză, zaharină, ciclamat și glicozide steviol. În raportul anual, Coca-Cola a indicat că sucraloza – înlocuitorul zahărului, cunoscut sub numele de Splenda și utilizat în produse precum Powerade Zero și Diet Coke cu Splenda – este o „materie primă critică” provenită de la furnizori din SUA și China.

Compania nu a specificat ce îndulcitori au fost afectați de întârzierile în aprovizionare și export, iar un purtător de cuvânt al Coca-Cola a refuzat să comenteze dincolo de raportul anual.