Primele două persoane care s-au infectat cu coronavirus în Hunedoara s-au vindecat.

Este vorba despre un bărbat de 45 de ani şi despre o tânără de 16 ani, fiica acestuia. Ultimele probe prelevate de medici de la cei doi au arătat succesiv că nu mai au coronavirusul în organism, aşa că s-a luat decizia externării lor, relatează Antena 3.

Situaţia se îmbunătăţeşte şi în China

China a raportat vineri numai opt noi cazuri de contaminare cu coronavirus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici asupra epidemiei la mijlocul lunii ianuarie, relatează AFP.  Dintre aceste cazuri suplimentare, cinci au fost înregistrate în oraşul Wuhan, epicentrul bolii COVID-19, unde virusul a apărut la sfârşitul lui 2019.

Celelalte trei contaminări înregistrate (două la Shanghai şi una la Beijing) au fost raportate la persoane provenite din străinătate. Nu a fost precizată naţionalitatea lor.

China numără astfel în prezent un total de 88 de cazuri “importate” din alte ţări: o nouă provocare pentru autorităţile sanitare, care au reuşit să limiteze răspândirea COVID-19 pe teritoriul naţional.

Ministerul Sănătăţii a anunţat de asemenea vineri şapte morţi suplimentari, numărul total al deceselor în China continentală (fără Hong Kong şi Macao) ajungând la 3.176. Peste 80.000 de persoane au fost contaminate în China.

Autorităţile au început să relaxeze restricţiile impuse în provincia Hubei

În contextul îmbunătăţirii vizibile constatate a situaţiei în ultimele săptămâni, autorităţile au început să relaxeze restricţiilor impuse celor 56 de milioane de locuitori din provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan.

Majoritatea oraşelor de acolo erau izolate de la sfârşitul lunii ianuarie. Însă majoritatea persoanelor sănătoase din zonele slab afectate pot de acum să călătorească în interiorul frontierelor provinciei.

Locuitorii din Wuhan nu beneficiază pentru moment de aceste măsuri. Însă numeroase afaceri din oraş au permisiunea din această săptămână să îşi reia activităţile, potrivit Agerpres.