Directorul CDC a făcut acest comentariu, care a fost extrem de distribuit, într-un interviu în Washington Post. Trump a scris pe Twitter că acest expert în sănătate a fost citat greşit şi că va emite un comunicat. Totuşi, Redfield a spus că a fost citat corect, comentează Reuters. „Cred că este important să subliniez ce nu am spus: Nu am spus că va fi mai rău”, a afirmat Redfield în conferinţa de presă zilnică despre pandemie de la Casa Albă. „Am spus că va fi mai greu şi posibil mai complicat pentru că vom avea gripă şi coronavirus circulând în acelaşi timp”, a declarat el.

Afirmaţiile lui Redfield vin în contextul în care Trump a părut să minimalizeze riscul că venirea toamnei sau a iernii ar putea aduce un alt val de COVID-19, combinat cu epidemia de gripă de sezon. „Nu vom trece prin ce am trecut în ultimele luni. S-ar putea să nu mai apară deloc”, a declarat Trump. Totuşi, el a spus că ar putea exista „tăciuni de corona” care s-ar putea combina cu gripa şi care ar produce probleme.

Chiar dacă Trump a încercat să insufle optimism în lupta autorităţilor cu virusul, el a spus că nu e de acord cu decizia guvernatorului Georgiei, Brian Kemp, de a redeschide economia statului său, prin încălcarea recomandărilor federale. Trump a spus că e prea devreme. „Mai pot aştepta puţin. Nu mult. Pentru că siguranţa trebuie să predomine. Trebuie să obţinem asta”, a afirmat Trump, potrivit Agerpres.

Chiar şi aşa, liderul de la Casa Albă a spus că este încurajat văzând că unele state îşi deschid economiile şi relaxează restricţiile. El a anunţat că administraţia sa va organiza o ceremonie la 4 iulie la National Mall din Washington, aşa cum a făcut şi anul trecut. În prezent, locuitorii din capitală sunt sub restricţia de ieşire din casă până la 15 mai.