Razie de proporţii a poliţiei în toată România. Au fost controale de amploare ale oamenilor legii în Capitală, dar şi în alte oraşe.

Amenzi pe bandă rulantă date de către poliţie

Totul s-a întâmplat cu o zi înainte de impunerea noilor restricții. Polițiștii Brigăzii Rutiere, alături de Jandarmerie, i-au depistat pe șoferii care încalcă legea. Agenţii au dat un număr de 55 de amenzi în valoare de peste 25.000 de lei. Au fost reţinute şi 16 permise.

Controale au fost şi în alte zone ale ţării. În Târgovişte, poliţiştii au ieşit să-i prevină pe şoferi despre noile restricţii. Un tânăr s-a ales cu permisul suspendat, dar și cu două dosare penale, pentru conducere sub influența substanțelor interzise, dar și pentru posesia lor.

În mai puțin de două ore, polițiștii au prins şi un alt șofer drogat. Acesta a spus că se droghează ocazional, dar şi conduce sub influenţa stupefiantelor. Substanța a fost ridicată, sigilată într-un plic și atașată dosarului penal.

Nici șoferii băuți nu au scăpat de control. ”Valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost de 0.51 mg per litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării a două probe biologice necesare în stabilirea alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, a spus Inspectorul principal Claudiu Costea, conform ProTV.

Controale au avut loc și în timpul zilei, când polițiștii au verificat mai multe centre comerciale din Capitală.

„Au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 au fost aplicate operatorilor economici, iar 53 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor fizice.

La o societate comecială s-a constatat că funcționa fără autorizație. DSP urmează a dispune suspendarea activității acestei societăți”, a explicat Georgian Drăgan.

Municipiul Târgoviște, dar și alte 24 de localități din județul Dâmbovița, se află în scenariul roșu. Tocmai din acest motiv, polițiștii au ieșit în număr mare pe străzile din județ pentru a se asigura că oamenii cunosc noile restricții.

Unii dintre cei opriți au fost depistați de agenți sub influența băuturilor alcoolice. Cei prinși cu alcoolemie s-au ales cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și au rămas pentru o perioadă fără dreptul de a conduce. Alții au rămas fără certificatele de înmatriculare, după ce polițiștii au depistat diferite nereguli.