În data 20.02.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 53.800 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 23.600 mijloace de transport (dintre care 10.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 26.700 persoane cu 11.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 27.100 persoane cu 12.100 mijloace de transport, se arată într-un comunicat.

Anunț al Poliției de frontieră privind trecerea la graniță cu Ungaria

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 22.600 de persoane şi 11.600 de mijloace de transport (4.900 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 12.900 de persoane cu 6.100 mijloace de transport.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

Ce s-a descoperit în urma controalelor

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:
– 39 fapte ilegale (24 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 41.200 lei;
– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 11.200 lei.
– nu s-a permis intrarea în ţară a 26 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 2 cetăţeni români din diferite motive legale.