Este incredibil: Diana Șoșoacă, în lacrimi! Senatoarea s-a declarat revoltată de salariile mici ale minerilor, raportate la volumul de muncă pe care îl prestează.

Șoșoacă a cerut ca întreaga clasă politică să meargă în mijlocul minerilor, pentru a vedea condițiile în care își duc aceștia traiul.

Diana Șoșoacă, în lacrimi! ”Nu știu cine nu ar putea să plângă”

Senatoarea Diana Șoșoacă a mers sâmbătă să discute cu minerii de la Lupeni și a lăcrimat în timpul protestului.

”Eu nu știu cine nu ar putea să plângă. Să vezi ce-i acolo, să vezi oameni cărora le-a venit rău în fața mea. Nu mi-am închipuit că există atâta durere în oameni și autoritățile să nu ia atitudine.

Nu se poate. 1.700 de lei ca să te duci 250 de metri sub pământ ca să trăiască cine? Niște mizerabili care sunt la putere?”, a spus Șoșoacă, potrivit antena3.ro.

Minerii din Valea Jiului își continuă protestele, nemulțumiți de faptul că nu și-ar mai fi primit salariile, dar nici măririle promise de către autorități.

Minerii nu renunță la proteste

Senatoarea a adăugat că, din ce a înțeles în urma discuțiilor cu minerii, aceștia nu au de gând să renunțe la proteste.

”Nu vă puteți închipui câtă suferință este în ochii lor. E o durere cumplită, durerea omului care este bătaia de joc a unor guvernanți, durerea omului neascultat, uitat. Nu se poate.

Acum, aici, trebuia să fie tot Parlamentul și tot Guvernul României. Unde sunteți, mă? Unde ești domnul președinte, iar ești la ski?”, a mai spus Șoșoacă, potrivit sursei citate.

Protestul continuă în ciuda faptului că premierul Florin Cîțu le-a promis sindicaliștilor că își vor primi salariile în următoarele trei luni, din fondul de garantare al Guvernului.

Asigurări din partea prefectului

Încă din seara zilei de miercuri 90 de mineri de la Exploatarea Minieră Lupeni au rămas blocaţi în subteranul minei, pentru a protesta, nemulţumiţi de faptul că nu au primit salariile pe luna ianuarie, pe care ar fi trebuit să le primească pe 15 februarie.

În timpul nopții de miercuri de joi aceștia nu au mai lucrat iar joi dimineață au refuzat să iasă din mină în semn de protest.

Miercuri dimineață, angajaţii Exploatării Miniere Livezeni au refuzat intrarea în şut pentru câteva ore iar ulterior au încetat protestul după ce prefectul județului Hunedoara, Călin Marian, s-a deplasat în Valea Jiului.

Acesta i-a asigurat că își vor primi salariile până la sfârșitul lunii februarie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin.