Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rutiere plătește lucrările pentru construcția lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva, proiect anunțat a se finaliza în luna august.

Potrivit facturilor afişate pe site-ul CNAIR, Comsa SA Barcelona, zilele trecute, liderul asocierii Teloxim Con – COMSA SA – Aldesa Construcciones – Arcadis-Eurometudes, constructorul lotului 3 din Lugoj-Deva, a depus o factură, în valoare de 10,725 milioane lei.

În luna aprilie, asocierii Teloxim Con – COMSA SA – Aldesa Construcciones – Arcadis-Eurometudes, a încasat primii bani în acest an pentru cei 22,1 km de autostradă aflaţi în construcţie. Mai exact, asocierea a depus o factură în valoare de circa 7,7 milioane lei pentru construcţia celor aproximativ 22,1 km de autostradă. Anul trecut, conform Registrului operaţiunilor generatoare de obligaţii de plată al CNAIR, Comsa SA Barcelona a încasat aproximativ 168 milioane lei pentru lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva. Construcţia autostrăzii Lugoj – Deva, Lot 3,  costă circa 579.927 milioane lei, fără TVA   Arcadis Eurometude. Contractul pentru execuţia celoe 22,1 km de autostradă a fost semnat în noiembrie 2013. Oficialii CNAIR preconizează că cei 22 km de autostradă se deschid traficului în luna august, în prezent fiind realizate aproximativ 75% din lucări.  

Proiectul a fost întârziat pentru că au avut probleme cu obţinerea autorizaţiei de construire privind lucrările din coridorul expropriat suplimentar, contractul a fost modificat odată cu necesitatea construcţiei unui ecoduct la km 57,7, nu au existat exproprieri pentru lucrările aferente descărcării traficului în zona Holdea şi nu a fost autorizaţie de construire pentru Pasajul km 59+505 peste autostradă din zona descarcării Holdea.

Joi, 13 iulie, un rambleu de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva a luat-o la vale, informa ziuadevest.ro. CNAIR a trimis o echipă pentru a verifica ce s-a întamplat pe porţiunea care trebuie inaugurată luna viitoare