În cadrul anchetei de conjunctură din luna februarie 2012, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural plus 12%). Pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere în ceea ce priveşte estimarea producţiei şi anume: fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor (sold conjunctural plus 38%) şi fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice (sold conjunctural plus 32%).

Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează creştere moderată a acestora în următoarele trei luni (sold conjunctural plus 6%). În ceea ce priveşte numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de plus 1% pe total industrie prelucrătoare.

În construcţii, potrivit estimărilor din luna februarie 2012, se va înregistra, în următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural plus 2%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural minus 1%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural minus 11%) şi o relativă stabilitate a preţurilor (sold conjunctural plus 3%).

În sectorul de comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural minus 4%) şi a volumului total al vânzărilor de mărfuri (sold conjunctural minus 2%). Angajatorii prognozează, pentru următoarele trei luni, creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural plus 7%) şi a volumului comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri (sold conjunctural plus 6%). Managerii societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă (sold conjunctural plus 21%).

Şi cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate (sold conjunctural plus 2%). În sectorul de servicii se estimează, pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural plus 1%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural plus 6%).