”Vom vota pentru învestirea Guvernului Cîţu din trei motive. Rămânem fideli principiului enunţat privind nevoia stabilităţii politice într-un moment în care România este foarte fragilă. PMP şi PNL au semnat un protocol de colaborare politică prin care guvernul se angajează să pună în aplicare proiecte de dezvoltare a României promovate de Partidul Mişcarea Populară. PMP crede în constituirea unui pol anti-PSD în contextul ratării obiectivului alegeri locale în două tururi de scrutin, iar unitatea forţelor de centru-dreapta este foarte importantă în perspectiva alegerilor din 2020”, a spus Andronache, potrivit agerpres.ro

Lupta pentru putere

El consideră că PSD şi PNL trebuie să renunţe la lupta pentru putere şi la ideea de alegeri anticipate, în contextul acestei crize politice fără precedent şi a problemelor stringente apărute din cauza noului coronavirus care evoluează şi pe teritoriul României.

”Suntem într-o criză politică fără precedent care influenţează activitatea tuturor instituţiilor statului. Coroborată cu apariţia epidemiei de coronavirus poate duce la un dezastru economic şi social, cu repercursiuni ireversibile pentru România. În al doisprezecelea ceas credem că PSD şi PNL trebuie să ţină cont şi de nevoile României şi a românilor, să lase lupta politică în planul doi. Nevoia de anticipate nu există în momentul ăsta. (…) Alegerile parlamentare să fie în toamnă, atunci când le e locul. (…) Este o luptă pentru putere şi de conservare a unor procente pe care cred ei că le au în momentul ăsta. Noi nu suntem convinşi că aceste procente sunt reale. Ne poziţionăm ca a treia forţă politică”, a spus Andronache.