Actualul primar al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, ieşit din PSD după o ceartă cu Dragnea, spune că va fi o decizie rapidă în PNL privind candidatura sa din partea acestui partid, adăugând că sunt posibile două variante, ori o candidatură cu susţinerea liberalilor ori o intrarea în cursă din postura de membru al Partidului Naţional Liberal.

Anunţul lui Chirică

“Înţeleg că va fi o decizie cât se poate de rapidă în interiorul PNL. Voi candida fie susţinut de PNL, dar posibil şi ca membru PNL, asta va fi decizia lor. Este o experienţă pe care vreau s-o trec cu succes. Vorbim de un parteneriat pe care l-am legat pe termen lung şi sper să fie în beneficiul ieşenilor, nu al meu“, a explicat primarul Mihai Chirica, într-un interviu la TVR Iaşi, potrivit news.ro.

Ce spune Chirică despre aderarea la PNL

Întrebat dacă acceptă să devină membru PNL, Mihai Chirica a răspuns: “Dacă este conform parteneriatului pe care l-am propus, atunci da“.

Surse din cadrul PNL Iaşi afirmă că la sfârşitul acestei săptămâni este programat Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al filialei, iar în cadrul şedinţei ar urma să fie discutată venirea în partid a lui Mihai Chirica. În urmă cu două săptămâni, tot în cadrul unei şedinţe a BPJ, a fost o discuţie informală pe subiectul Chirica, fără să se ia nicio decizie.

Chirică, despre apartenenţa la PSD

„Eu nu sunt membru PSD, am fost exclus din 2017, după Ordonanța 13 m-au tot împins afară din partid, până m-au scos de tot”, spunea Mihai Chirică în februarie.

Întrebat când a discutat ultima dată cu președintele Klaus Iohannis, primarul din Iași a declarat sec: „la sosirea domniei sale Ia iași, pe 24 ianuarie”. „Nu am discutat despre candidatura mea la primărie”, a mai spus Chirica, adăugând că „domnia sa nu a abordat chestiuni politice, fiind un președinte al tuturor românilor”.

Nici cu președintele PNL Ludovic Orban, a mai spus primarul, nu a discutat tot de pe 24 ianuarie, când președintele și premierul au fost la Iași la sărbătoarea de 24 Ianuarie. „Nici n-am avu timp de atunci, a fost o perioadă politică agitată”, a mai spus Chirica.