Operațiunea constă în preluarea de către StandardAero Aviation Holdings, (SUA) a tuturor părţilor sociale emise de Vector Aerospace Holding SAS (Franţa).

StandardAero activează la nivel mondial în domeniul fabricării de echipamente aeronautice și al reparării si întreținerii aeronavelor și a echipamentelor aferente, în România fiind prezentă doar în domeniul fabricării de astfel de echipamente.

Vector este o companie care activează la nivel global în domeniul reparării, întreținerii și reviziilor pentru aeronave, care asigură asistență pentru motoare cu turbină, componente, aeronave cu aripi fixe și rotative.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.