Obiectul operațiunii de concentrare economică este reprezentat de active și drepturi exclusive legate de comercializarea a trei produse farmaceutice pentru boli cardiovasculare, respectiv Betaloc, Betaloc ZOK și Logimax (acesta nu este comercializat în România) pe teritoriul anumitor țări europene și în Israel.

Recordati este o companie farmaceutică, activă în domeniul cercetării, fabricării și comercializării de produse farmaceutice și substanțe farmaceutice active. Aceasta este şi compania mamă a grupului farmaceutic internațional Recordati. 

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. 
Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia.