ContiTech AG este o companie ce aparţine Grupului Continental, grup controlat de Continental AG. ContiTech AG produce şi comercializează produse din cauciuc și plastic pentru o varietate de aplicaţii industriale, altele decât pneuri. Prin filiala Benecke-Kaliko AG, ContiTech produce şi vinde materiale destinate acoperirii suprafețelor din interiorul autovehiculelor de pasageri.

Hornschuch Group GmbH este o companie cu capital privat, ale cărei acțiuni sunt deținute de diverse fonduri de capital private şi de managementul Hornschuch. Hornschuch Group GmbHproduce, în principal, folii decorative pentru aplicații de interior şi exterior pentru locuințe. Compania este, de asemenea, activă pe piaţa foliilor de plastic utilizate pentru interioare de autovehicule de pasageri.

Tranzacția reprezintă o operațiune realizată între entități străine, companiile implicate neavând în România facilități de producție a materialelor de acoperire pentru interioare auto. Întreaga cifră de afaceri realizată în România pe piața materialelor de acoperire pentru interioare de autovehicule de pasageri provine din importuri.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu reglementările în domeniu, şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor confidenţiale.