Aflat în platoul Antena 3, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a criticat din nou pe fostul premier Mihai Tudose, despre care spune că avea o agendă „separată” în ceea ce privește autostrăzile.

„Pe buget de stat să facem construcția Ploiești-Brașov. Tocmai de aceea semnasem în septembrie 2017 acea bucățică mică de autostradă de la Brașov la Cristian, cei 6 km tocmai ca să creez, să zicem așa, un fel de presiune, cu ghilimelele de rigoare, să facem și restul autostrăzilor pe buget de stat. Dânsul voia să luăm un împrumut de la Banca Mondială de vreo 30 de milioane de euro să revizuim studiul de fezabilitate. Ori, credeți-mă, dacă mai venim și vorbim de studii de fezabilitate, în condițiile în care avem dosare, avem stive…Dacă le-am pune unul lângă altul, am face autostradă numai din hârtii”, a declarat ministrul Cuc.

În ceea ce priveşte lucrările din prezent, ministrul Răzvan Cuc a spus că, la sfârșitul lunii iulie, dacă vremea va permite, se vor deschide tronsoanele 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva. „Dacă ne ajută și vremea, vom deschide tronsoanele 3 și 4 Lugoj-Deva. Deci, de la Sibiu până la Nădlac se va circula în regim de autostradă.”, a precizat ministrul Transporturilor.

Replica fostului premier nu s-a lăsat mult timp aşteptată. „Din ce în ce mai des, ministrul Cuc anunță cu o dezinvoltură că el face autostrăzi cu bani de la buget și cu aceeași „inteligență” spune că face asta spre deosebire de Tudose, care dorea să facă autostrăzi cu bani de la UE. E, cumva, la limita autodenunțului. Nu luăm bani europeni. Cheltuiește de la buget fiindcă e mai simplu și nu vine nimeni în control să vadă cum și cu cine ai cheltuit și e mândru că face asta. Nu există pentru Cuc Master Plan aprobat și finanțat de UE. Nu există miliarde de euro care așteaptă proiectele. Există doar bugetul național. Și împrumuturile de miliarde de euro făcute lunar de Ministerul de Finanțe. Cum spuneam, declarațiile Cucului aduc a autodenunț, dar nu e el de vină. El atât poate. De vină e primul ministru, dna Dăncilă. Datorită ei e Cucul ministru sau poate și ea e de acord cu cheltuirea banilor în sistem de „cuc”. Vine el decontul!”, a declarat Mihai Tudose.