Uriașul din industria chimică, BASF, care deține și două fabrici în România, pregătește un program de restructurare și eficientizare semnificativ. Circa 6.000 de oameni, angajați în mai multe fabrici, vor trebui să părăsească firma.

Reducerile de personal vor afecta operațiunile grupului la nivel global și sunt estimate să genereze economii de 300 millioane de euro, scrie Bloomberg., citat de Profit.ro. Măsura vine în contextul în care BASF a anunțat că își va simplifica structura organizațională și procesele operaționale.

„Vom înființa noua organizație cu un accent clar pe mobilizarea sinergiilor, reducând interfețele și oferind flexibilitate și creativitate. Vrem ca clienții noștri să experimenteze un nou BASF”, potrivit directorului general al grupului, Martin Brudermüller. Grupul estimează venituri suplimentare de 2 miliarde de euro pe an în urma implementării strategiei de reorganizare. BASF are aproximativ 122.000 de angajați la nivel mondial, din care peste 50.000 în Germania. În România, grupul este prezent cu două fabrici, unde produce aditivi pentru beton și, respectiv vopseluri pe bază de apă.