Jason Fried, CEO al companiei IT Basecamp, spune că îi place să aibă angajați fericiți și implicați la locul de muncă, de aceea strategia de beneficii a companiei se bazează pe echilibrul dintre viața personal și cea profesională, scrie Time.

Astfel, în completarea salariilor generoase și a planurilor de asigurări de sănătate, angajații Basecamp primesc anual o primă de vacanță de 5.000 de dolari, 100 de dolari pe lună pentru masaje, 100 de dolari pentru produse bio, 16 săptămâni de concediu parental plătit, precum și un concediu sabatic o data la trei ani.

Generosul pachet de beneficii este completat de scurtarea săptămânii de lucru la patru zile (32 de ore), în perioada verii.

Cum poate o companie să-și răsplătească toți angajații cu asemenea beneficii extrasalariale, o să vă întrebați. Cea mai importantă explicație este aceea că are doar 50 de angajați. Dar, pe de altă parte, spune Jason Fried, compania se autofinanțează și nu are nici board director.

“Facem ceea ce vrem să facem și luăm rapid decizii. În principiu, dacă cineva are o dorință rezonabilă, îi dăm ceea ce cere”, a explicat Fried, citat de  ProTv.

Ideea lui Fried este să-i scoată pe angajați din birouri. “Să se bucure devremea frumoasă, să se bucure de weekend, să plece în vacanță. Să facă orice pentru a se distanța de muncă și de senzația că sunt în permanență în priză”.