Comisia Europeană a suplimentat cu peste 100 milioane de euro bugetul alocat României din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, potrivit informaţiilor Ministerului Agriculturii, o parte importantă fiind alocată combaterii efectelor încălzirii globale.
 
Conform sursei citate, suma suplimentară exactă alocată României de către Executivul Uniunii Europene este de 101.694.000 euro ceea ce face ca bugetul total destinat ţării noastre pentru dezvoltare rurală (până în 2013) să depăşescă 13,5 miliarde euro, incluzând fonduri europene, fonduri de la buget şi contribuţie privată.

„ Este extrem de important ca România să beneficieze de fonduri europene substanţiale pentru dezvoltare rurală, realizarea investiţiilor în acest domeniu fiind esenţială pentru agricultura din România. Prin suplimentarea cu peste 101 milioane de euro vor putea fi derulate, în principal, proiecte din domenii care răspund noilor provocări legate de schimbările climatice”, a declarat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale Mihail Dumitru.

De asemenea, banii vor fi alocaţi cercetării şi dezvoltării domeniului energiei regenerabile sau al gestionării resurselor de apă .