“Felicitări pentru aceste eveniment și mulțumim pentru nominalizare și premiul acordat, pentru recunoașterea meritelor și rezultatelor din domeniul agriculturii. Nu au fost ani ușori, începând cu 2022 au venit multe provocări, nu doar către noi, ci către întreaga industrie. Și pe această cale le transmit multă recunoștință partenerilor locali, fermierilor în primul rând, cât și partenerilor internaționali. Premiul acesta nu este pentru noi, ci pentru întreaga industrie”, a declarat Snejana Hodoba, manager operațional Regiunea Europa Centrală și de Est.

Cofco România este sucursala din țara noastră a Cofco International, o companie ce se ocupă cu furnizarea hranei de care lumea are nevoie. Iar angajații își fac treaba într-un mod responsabil. În țara noastră, compania Cofco a raportat pentru anul 2021 o CA de până la 5,53 miliarde de lei, ceea ce a însemnat atunci circa 1,1 mlrd. euro. Asta reprezintă o creştere cu 34,5% comparativ cu cifrele obținute în 2020.

Această creștere a fost posibilă pentru că anul 2021 a fost numit cel mai bun an agricol din istoria României. La nivel general, s-a înregistrat o producţie de cereale de peste 30 de mil. tone. Față de 2020, profitul Cofco România s-a majorat în acest context de la 60 de mil. lei, la 70 mil. lei în 2021.

Iar mai recent, în anul 2023, Cofco România a fost al treilea exportator în primele trei luni, în funcție de cantitățile comercializate. La nivel internațional, compania se concentrează pe poziția de lider în lanțurile globale de aprovizionare cu cereale, semințe oleaginoase și zahăr.

Reușite, an de an

Reprezentanții companiei COFCO din România au anunțat în anul 2020, că pentru annul precedent, veniturile încasate depășiseră pragul de 4 miliarde de lei. Până la momentul respectiv, nicio companie cu acest profil și din acest domeniu nu mai înregistraseră astfel de cifre.

Reușitele și cifrele au fust unele mai mari de la an la an. Asta pentru că în 2018, traderul din România a fost din nou cel mai important jucător din această piață. Cofco România a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 3,9 miliarde de lei. Ceea ce a reprezentat atunci o creştere cu 50% faţă de anul precedent.

Cofco, în lume

COFCO International se concentrează pe poziția de lider în lanțurile globale de aprovizionare cu cereale, semințe oleaginoase și zahăr. Cu sediul central la Geneva, Elveția, reprezentanții companiei-mamă susțin că reprezintă o echipă ambițioasă. Un grup de oameni organizat foarte bine pe structuri ce dețin cultura adecvată pentru a răspunde nevoilor mondiale în continuă schimbare.

Portofoliul Cofco International include active în America, Europa și regiunea Asia-Pacific. Compania realizează servicii de comerț cu peste 50 de națiuni. Se oferă, în același timp, fermierilor un acces direct unic la piața chineză, una în expansiune.