Cod galben de furtuni în pentru cea mai mare parte a țării

Sursa: ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de furtuni pentru cea mai mare parte a țării, începând de la ora 12.00.

,,Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crişanei, precum şi la munte”, anunţă ANM.

Sursa citată a precizat că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp.

ANM anunţă că astfel de fenomene vor fi izolat şi în celelalte regiuni.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vineri, 26 mai 2023, vremea va fi una caldă, dar instabilă. Începând cu orele după-amiezii va ploua în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, local în Transilvania, iar seara și noaptea și în restul zonelor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 grade, iar cele minime între 8 și 17 grade Celsius. Cel mai cald va fi la Timișoara, unse se vor înregistra 25 grade Celsius, iar cel mai frig la Craiova și Brașov, unde mercurul din termometre nu va trece de 20 grade Celsius.

Vremea va fi instabilă, vineri, în Capitală

În București, vineri, 26 mai 2023, se anunță o vreme instabil, mai ales în timpul după-amiezii. Temperatura maximă va fi de 25-26 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 13 și 15 grade Celsius.

Vremea va fi instabilă, cu averse și vânt, vineri, în București, potrivit prognozei speciale pentru Capitală emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, până vineri la ora 23.00, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50-60 km/h. Temperatura maximă va fi de 25-26 de grade.

Cum va fi vremea sâmbătă, în București? Temperatura maximă va fi de 26 grade Celsius și minima se va încadra între 13 și 15 grade

Sâmbătă, în Capitală, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, iar cu o probabilitate mai mare dimineața și din nou după-amiaza și seara vor fi averse ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 26 grade Celsius și minima se va încadra între 13 și 15 grade Celsius.